Un caz aparte in ceea ce priveste "examenul maturitatii" il reprezinta Liceul Tehnologic Agricol din Ortisoara, judetul Timis, acolo unde niciun elev nu a mai reusit sa ia Bacalaureatul de mai bine de opt ani de zile.

Daca in Timis, in patru licee niciun elev n-a reusit sa ia BAC-ul, la Ortisoara situatia devine aproape dramatica.

Cei de la evz.ro au facut un material despre elevii de la Ortisoara, liceul in care tinerii reusesc sa termine scoala, dar la examen o fac "lata" de opt ani de zile.

"Nu am mai citit nimic dintr-a treia. Ultima carte citita e ceva de Giul Vern. Noi suntem cu Guta si Salam", spune plin de mandrie unul dintre elevi.

Anul acesta, la Ortisoara, s-au inscris la BAC opt elevi, dar s-au prezentat doar doi la examen. Unul a obtinut media 3,39, iar cel de al doilea a luat 4.

Directoarea scolii nu a putut fi contactata pentru a oferi un punct de vedere in legatura cu acest dezastru scolar.

Liceul Tehnologic din Ortisoara ar trebui sa pregateasca pentru viitor ingineri mecatronisti, dar elevii de aici nici macar nu stiu sa scrie. Aici se inscriu numai elevi care au luat note intre 1 si 4 la Evaluarea Nationala si care, conform legii, sunt obligati sa se inscrie la astfel de licee.

La inceputul anului scolar, elevii de aici au aratat de ce dezastrul de aici era unul prevestit.
"Eu nu citesc. Ultima data am citit alea cu Pacala, Amintirile din Copliarie parca. Stau pe calculator", a spus unul dintre elevi. El a spus ca in vara a muncit pe un santier arheologic si lua 60 de lei pe zi, asa ca nu isi face griji pentru viitorul lui.

In zona sunt multe companii straine care angajeaza muncitori cu ziua, asa ca multi dintre ei abandoneaza scoala si se duc sa munceasca ca si muncitori necalificati pentru un salariu minim pe economie, noteaza sursa citata.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si