Hamas a anunțat că Ismail Haniyeh, a fost ucis în timpul unui raid. Gruparea palestiniană susține că a fost o lovitură a Israelului și consideră moartea acestuia o „escaladare gravă”.

După moartea lui Ismail Haniyeh într-un „raid sionist perfid asupra reşedinţei sale din Teheran”, așa cum a fost descris în comunicatul făcut de Hamas, gruparea a reacționat extrem de dur.

Citește și: VIDEO Cinci zile de doliu național în Iran! O țară întreagă își jelește conducătorul decedat în accidentul aviatic!

lider hamas ucis, Ismail Haniyeh, razboi israel

Hamas, reacție extrem de dură după moartea lui Ismail Haniyeh 

Asasinarea liderului Hamas este considerată „un act de laşitate care nu va rămâne nepedepsit”, a declarat Moussa Abu Marzouk, înalt oficial Hamas, citat de Al-Aqsa TV, televiziunea condusă de Hamas.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Mohammed Ali al-Houthi, şeful Comitetului Revoluţionar Suprem Houthi din Yemen a declarat: „Ţintirea lui Ismail Haniyeh este o crimă teroristă odioasă şi o încălcare flagrantă a legilor şi a valorilor ideale”.

„Acest asasinat al fratelui Haniyeh de către ocupaţia israeliană este o escaladare gravă care urmăreşte să frângă voinţa Hamas şi voinţa poporului nostru şi să atingă scopuri false. Confirmăm că această escaladare nu îşi va atinge obiectivele.

Hamas este un concept şi o instituţie şi nu persoane. Hamas va continua pe această cale indiferent de sacrificii şi suntem încrezători în victorie”, a spus și Sami Abu Zuhri, înalt oficial Hamas.

Ismail Haniyeh avea 62 de ani și a fost pentru mult timp liderul politic al grupului militant, scrie CNN. Pe parcursul timpului acesta a urcat în ierarhie, fiind numit prim-ministru al Autorităţii Palestiniene în 2006.

Până în anul 2017, a devenit şeful grupului şi a fost numit „terorist global special desemnat” de către Statele Unite.

Trei dintre fiii săi au fost uciși în luna aprilie a acestui an în timpul raidurilor israeliene, a anunțat Hamas la acea vreme. Și patru nepoți de-ai liderului au fost omorâți în aceleași condiții.

„Oricine crede că ţintirea copiilor mei în timpul discuţiilor de negociere şi înainte de convenirea unui acord va forţa Hamas să renunţe la cererile sale este iluzoriu”, a spus el în acest context.

Citește și: Poveste cutremurătoare! Bebelușul care a fost salvat din pântecele mamei, în Gaza, a încetat din viață. Nimeni din familie nu mai trăiește

lider hamas ucis, Ismail Haniyeh, razboi israel


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si