Clanul Ghiocel este considerat unul dintre cele mai mari grupuri infracționale din Vâlcea.
Liderii clanului Ghiocel- arestați în SUA
Alături de cele două căpetenii ale clanului, mai sunt acuzați încă 4 membri.
Conform documentelor autorităților, inculpații ar fi acuzați de 17 furturi de bijuterii, efectuate în perioada martie 2020- septembrie 2022. La acestea se mai adaugă și acuzarea depunerii unor cereri false de ajutor de șomaj, cu ajutorul cărora au furat 32.250
de dolari.
Citește și: VIDEO- Interlopul „Tyson”- săltat de polițiști
În același timp, clanul Ghiocel ar fi spălat veniturile provenite din infracțiuni prin amanetarea în Los Angeles de ceasuri și bijuterii scumpe. Conform polițiștilor americani, familia n-ar fi avut niciodată un loc de muncă legal și este acuzată că a spălat banii obținuți cu legitimația de șomaj furată, au trimis banii în România, au cumpărat lingouri, monede de aur și au trimis vehicule de lux din California în România.
Totalul bunurilor transferate în România este de 1,36 de milioane de dolari.
Citește și: Un asasin din El Salvador, condamnat la 1310 ani de închisoare. Câte crime a comis
Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul lor din Vâlcea, timp de 2 zile, unde au confiscat vehicule de lux, aur, bani, cu valoarea totală de peste 618 mii de dolari.
Citește și: El este criminalul român de negăsit. Nicu Brăileanu este căutat de 30 de ani de polițiști
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Șeful Poliției din San Diego a transmis că: „Acest grup internațional de crimă organizată viza unele din cele mai vulnerabile persoane. Este important că am transmis infractorilor că siguranța fiecărui om din comunitatea noastră contează”.
Ucigașul liderului interlop din Oltenia a fost arestat de FBI. Cătălin Mavrichie făcea parte dintr-o rețea bine instruită în clonarea de carduri bancare
Cel care i-a curmat viața lui Caiac a fost prins de FBI în America, după ce se stabilise acolo ilegal.
Mavrichie se ocupa cu infracțiuni multiple, printre care și clonarea de carduri.
Ucigașul lui Mihai Pîrvu, zis Caiac, liderul interlop din Craiova, a fost arestat de FBI în America. El părăsise România și se stabilise ilegal în SUA, după ce a fost eliberat condiționat din penitenciar.
Mihai Pîrvu a fost ucis în vara anului 2008 de Cătălin Marian Mavrichie. Ucigașul l-a împușcat pe liderul interlop după o partidă de Poker.
Citește și: Producător global de soluții de securitate cibernetică, mesaj pentru români: „Hackerii profită de popularitatea ChatGPT într-o nouă campanie de înșelătorii”
Ucigașul lui Caiac a fost arestat în SUA
Pentru a-l ucide pe Caiac, Mavrichie a folosit un pistol cu glonț. Mavrichie a fost condamnat la 18 ani de închisoare, dar a fost ulterior eliberat, după ce a executat doar 13 ani din pedeapsa primită.
Citește și: VIDEO- TikTok-ul ar putea fi interzis senatorilor români. Reacția ministrului Digitalizării
Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 386 de război. Lavrov acuză SUA că ignoră restricțiile de zbor impuse de Rusia în Marea Neagră. Zelenski: Agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda- kanald.ro
Citeste si: Noi imagini cutremurătoare cu Alina Eriko. „Pantera neagră”, în ipostaze greu de imaginat- wowbiz.ro
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Pe teritoriul SUA, conform unor surse din rândul anchetatorilor, citate de gândul.ro , Cătălin Mavrichie ar fi intrat într-o grupare formată din imigranți români, condusă chiar de niște craioveni.
Citește și: O mare companie aeriană din România, ținta unui atac informatic
Această grupare s-ar fi ocupat cu clonarea de carduri bancare, dar și cu fraudarea statului american, prin încasarea ilegală, cu acte false, a unor ajutoare acordate firmelor ce au fost afectate de restricțiile impuse în perioada pandemiei de COVID.
Arestați au mai fost și Valentin Andrei Hojbotă (zis Niky Percea) și cunoscut în mediile infracționale românești ca vlogger.
Citește și: „Petrică”, mândria orașului Focșani, zace de șase luni într-un depozit. Automatul a costat 250.000 de lei
Cătălin Mavrichie ar fi fost prin chiar în timp ce scotea bani de pe un card clonat și, dacă va fi găsit vinovat, el va executa o pedeapsă într-un penitenciar federal, urmând ca mai apoi să fie expulzat și trimis în România.