UPDATE 21.00. Ședința liderilor din coaliția de guvernare s-a finalizat după mai bine de peste 4 ore. Premierul Florin Cîțu a plecat de la Palatul Parlamentului, fără a face declarații. Liderii PNL și USR PLUS au decis să reia discuțiile marți de la ora 16.00.

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat luni că în cadrul discuţiilor purtate în coaliţia de guvernare fiecare parte şi-a prezentat punctul de vedere, iar dezbaterea va fi reluată marți.

"Au fost câteva ore de discuţii în care fiecare partener şi-a prezentat poziţiile şi punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la PNL îl susţin pe Florin, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine la ora 16,00 discuţia. Pe parcursul acestor ore, ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele şi scenariile de lucru în baza cărora vom putea să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt. Continuăm mâine", a declarat Dan Barna, la Parlament. 

Citeste si: Florin Cîțu, primele declarații după negocierile fără rezultat din coaliția de guvernare

Kelemen Hunor: "Suntem oameni maturi, cu experienţă politică"

Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a afirmat luni seara, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că discuţia a fost una "extrem de constructivă" şi că UDMR susţine în continuare această coaliţie, pentru că nu poate exista o tensiune, un conflict mai mare.

El s-a declarat convins că marţi, când va avea loc o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare, va fi găsită "soluţia bună pentru fiecare parte".

"Suntem oameni maturi, oameni cu experienţă politică şi vom susţine în continuare această coaliţie şi vom merge mai departe în această coaliţie. Sunt convins că mâine, la întâlnirea de după-amiază, la ora 16.00, când vom continua discuţiile în coaliţie, vom găsi soluţia bună pentru fiecare parte din această coaliţie.

După patru luni nu putem să ne permitem o tensiune mai mare şi un conflict mai mare, o criză politică şi nici nu se va întâmpla acest lucru, sunt convins, fiindcă a fost o discuţie extrem de constructivă şi extrem de coerentă", a spus vicepremierul citat de Agerpres.

Citeste si: VIDEO-Paturile de la ATI, ocupate, autoritățile vor mai multă relaxare

Cum s-a ajuns la criza politică actuală

Imediat după demiterea lui Vlad Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan, liderii USR-PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș au anunțat retragerea sprijinului politic acordat premierului Florin Cîțu și au insistat pe necesitatea unei ședințe de coaliție în cel mai scurt timp posibil.

De partea cealaltă, președintele PNL Ludovic Orban a transmis că nu este cazul unei precipitări în urma deciziilor luate de Florin Cîțu și că nu este indicat să se ia măsuri "la cald" sau la nervi. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Prima ședință a coaliției de guvernare după revocarea ministrului Sănătăţii este așteptată luni

Premierul este în continuare susținut de PNL, după cum a reconfirmat ședința Biroului Executiv al partidului de luni dimineață. 

Înaintea ședinței Coaliției, programată luni la ora 17.00, a avut loc și o ședință a USR-PLUS, iar mandatul primit de liderii Dan Barna și Dragoș Tudorache nu diferă de poziția anunțată zilele trecute.

Ședința Coaliției de guvernare- USR PLUS nu a prezentat un nume pentru Ministerul Sănătății

USR-PLUS merge la ședința Coaliției din această seară cu mandatul de a cere în continuare retragerea lui Florin Cîțu de la conducererea Guvernului, precum și cu solicitarea ca evaluarea miniștrilor, inclusiv a premierului, să fie făcută în coaliție, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

Liderii USR PLUS nu merg la întâlnirea de azi cu vreo propunere de înlocuire a lui Vlad Voiculescu pentru Ministerul Sănătății. 

Ei vor pune pe masă următoarele solicitări: retragerea lui Florin Cîțu, evaluarea miniștrilor, inclusiv a premierului, să fie făcută în coaliție și întâlniri regulate între premier și vicepremier, au declarat sursele politice.

Premierul Cîțu, necruțător cu miniștrii din guvernul său

Premierul Florin Cîțu a transmis luni, în ședința Biroului Executiv Național al PNL, că nu va ezita să ia o decizie de demitere în cazul oricărui ministru care va mai ataca Guvernul pe care îl conduce.

„Când un ministru mai atacă prim-ministrul, pleacă imediat acasă”,  a declarat Florin Cîțu în cadrul ședinței din cadrul PNL, potrivit unor surse participante la discuții.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Prim-ministrul ar fi precizat că „există un singur premier” și că miniștrii din cabinetul său NU sunt evaluați la PNL, USR PLUS sau UDMR. „Nu se poate să fim și la putere, și în opoziție”, a mai spus Cîțu, conform Digi24.

Citeste si:  Prima ședință a coaliției de guvernare după revocarea ministrului Sănătăţii este așteptată luni

Premierul și șeful său de partid, Ludovic Orban, au susținut  declarații de presă după ședința din forul de conducere al PNL

Premierul Cîțu așteaptă un nume de la USR-PLUS pentru Ministerul Sănătății

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că aşteaptă de la USR PLUS o nominalizare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, deoarece ministerul are nevoie de o conducere stabilă, menţionând că este sigur că în scurt timp va primi un ministru competent.

"Avem nevoie de o nominalizare pentru ministrul Sănătăţii. Este foarte important să continuăm. Ministerul Sănătăţii are nevoie de o conducere stabilă, de un ministru, nu de un ministru interimar, de cineva care să preia, să fie în această luptă cu pandemia. Este foarte important, avem nevoie în continuare de mai multe paturi la ATI, ştiţi în ce situaţie suntem. Deci este nevoie de stabilitatea actului de guvernare şi aşteptăm şi sunt sigur că vom primi în cel mai scurt timp un ministru competent, care să facă faţă acestei situaţii", a declarat Florin Cîţu, la Parlament, după şedinţa conducerii PNL.

Citeste si:  Vești bune: La 1 iunie restricțiile vor putea fi ridicate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si