Close sidebar
Close sidebar

Liderii Opoziţiei anunţă revocarea din funcţii a lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache! "Astăzi s-a făcut dreptate! Liviu Dragnea a fost spulberat"

Liderul de grup al PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, susţine că Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt revocaţi din funcţiile deţinute în conducerea Camerei Deputaţilor, urmând votul final pentru proiectele privind revocarea lor din funcţie. "Majoritatea PSD-ALDE condusă de Liviu Dragnea şi umilii interpuşi ca Florin Iordache şi Eugen Nicolicea a fost astăzi spulberată în Camera Deputaţilor", a spus Turcan. În schimb, deputatul social-democrat Florin Iordache susţine că schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

 

"Majoritatea PSD-ALDE condusă de Liviu Dragnea şi umilii interpuşi ca Florin Iordache şi Eugen Nicolicea a fost astăzi spulberată în Camera Deputaţilor. Toate partidele din opoziţie PNL, USR, PMP, Pro România, deputaţi neafiliaţi sau aparţinând minorităţilor au reuşit să reinstituie democraţia şi respectul faţă de lege în această instituţie atât de importantă pentru că noi am considerat, şi am justificat cu articole din instituţie că Liviu Dragnea şi Florin Iordache au încălcat flagrant Consituţia României şi pentru asta merită să fie revocaţi", a declarat, miercuri, Raluca Turcan.

 

Potrivit acesteia, demersul făcut de opoziţie este legal, fiind în concordanţă cu regulamentul, Constituţia şi deciziile CCR.

"Astăzi s-a făcut dreptate şi am reuşit să redăm şi o hotărâre de revocare din funcţie a lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache, în felul acesta existând un singur pas de făcut votul final pentru ca aceşti doi foşti conducători ai Camerei Deputaţilor să intre în istorie", a mai spus Turcan, apreciins că speră ca votul final pentru recvicarea celor doi să se dea "într-o perioadă scurtă".

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

La rândul său, deputatul social-demoicrat Florin Iordache susţine că trebuie respectate nişte reguli minimale, afirmând că a fost "o zi tristă în Parlamentul României".

"Schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup", a spus Iordache.

"O zi tristă, am constatat că din dorinţa de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers cu încălcarea regulamentului şi a normelor interne ale Parlamentului.

Eu înţeleg un joc democratic şi faptul că doreşti anumite chestiuni, de la modificări legislative până la schimbări sau ocuparea anumitor funcţii în Parlament, dar toate acestea trebuie să respecte nişte norme minimale: este vorba de Constituţie, de regulament, de nişte legi de organizare şi funcţionare a fiecărei instituţii", a declarat Iordache.

Iordache a explicat că pentru că deputatul Carmen Moldovan vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost citată la DNA miercuri,  încă de marţi Liviu Dragnea l-a împuternicit pe el să conducă lucrările Camerei Deputaţilor.

Vicepreşdintele Camerei Deputaţilor susţine că solicitarea de schimbare a lui Liviu Dragnea s-a făcut „în Biroul Permanent trecut, cu încălcarea regulamentului care spune clar: "schimbarea membrilor Biroului Permanent cât şi schimbarea preşdintelui Camerei Deputaţilor se poate face numai la solicitarea expresă a liderului grupului parlamentar din care aceştia provin".

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Iordache a precizat că Daniel Suciu, liderul grupului PSD, a spus că nu există o astfel de solicitare, iar în aceste condiţii nu a putut fi introducă pe ordinea de zi proiectul privind revocarea lui Dragnea. 

Imagini cu SCANDALUL MONSTRU DIN PARLAMENT vezi diseară la Ştirile Kanal D de la ora 18:45!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI