Președintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a anunțat luni că sindicaliștii cer ca în viitoare lege a salarizării bugetarilor să fie stipulat clar că salariul brut al unui cadru didactic cu studii superioare este egal cu salariului mediu brut pe economie, potrivit Agerpres.

Liderii sindicatelor au plănuit o nouă întâlnire cu ministrul muncii

În luna martie, câştigul salarial mediu brut a fost 7.290

de lei, echivalentul unui câștig salarial mediu net de 4.554 lei, potrivit  Institutului Național de Statistică. În acest moment, salariul net al unui cadru didactic debutant este de circa 2.400 de lei.

”Vom discuta astăzi cu domnul Budăi (ministrul Muncii, Marius Budăi n.r.) despre promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă, a unui singur articol în care să stipuleze foarte clar că pe viitoarea grilă de salarizare reperul care se ia în considerare este salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată, echivalentul salariului mediu brut pe economie. Şi de acolo plecăm şi creionăm orice tip de grilă salarizare”, a declarat luni pentru AGERPRES președintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Citește și: Grevă profesori 29 mai 2023. Angajații din educație continuă greva după ce Guvernul vine cu aceleași propuneri: „Oamenii vor creșteri salariale care să le permită să-și cumpere mâncare şi să-şi plătească facturile”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Liderii sindicatelor din Educaţie au programată pentru luni, la ora 14:00, o întâlnire cu ministrul muncii, Marius Budăi.

Liderii sindicatelor din Educaţie au programată pentru luni, la ora 14:00, o întâlnire cu ministrul muncii, Marius Budăi.

[Sursa foto: Fsli Romania - Facebook]

Liderii sindicatelor din Educaţie au programată pentru luni, la ora 14:00, o întâlnire cu ministrul muncii, Marius Budăi, discuţiile axându-se pe viitoarea grilă de salarizare din sistem. Marius Nistor a declarat că până când nu va exista un act normativ aprobat în acest sens nu poate fi vorba de încetarea grevei generale din învăţământ, care a debutat în data de 22 mai 2023.

”Trebuie să vedem actul normativ aprobat, prima dată, discutăm pe lucruri concrete, nu pe angajamente. Angajamentele nu sunt credibile pentru colegii noştri din teritoriu. Colegii sunt cei care decid când încetează acţiunile de protest, nu hotărăsc eu. Deocamdată rămâne în picioare şi solicitarea noastră privind creşterea veniturilor cu 25%. Nu s-a schimbat absolut nimic”, a subliniat liderul sindical.

Sindicatele din Educaţie au transmis, cu o zi în urmă, că va continua greva generală din sistem, pentru că Executivul nu a venit cu o soluţie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si