Close sidebar
Close sidebar

Liderul Hamas din Gaza, ucis de armata Israelului. Rawhi Mushtaha ar fi fost eliminat cu trei luni în urmă

După anunțul privind uciderea liderului Hezbollah din Liban, acum Israelul a transmis că este mort și șeful formațiunii Hamas din Fâșia Gaza, Rawhi Mushtaha.

Sorin Negru,

Rawhi Mushtaha, liderul Hamas, ucis de Israel

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Armata israeliană a declarat joi că l-a „eliminat” pe șeful guvernului Hamas din Gaza, Rawhi Mushtaha, în urmă cu trei luni.

Potrivit armatei Israelului, un bombardament asupra unui complex subteran din nordul Gazei l-ar fi ucis pe Rawhi Mushtaha și alți doi comandanți Hamas, Sameh Siraj și Sameh Oudeh. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Hamas.

Cum a fost ucis liderul Hamas

Înaltul oficial al Hamas, Rawhi Mushtaha, prim-ministrul de facto al Fâșiei Gaza, a fost ucis într-un atac israelian în urmă cu câteva luni, au confirmat IDF, potrivit Times of Israel.

Potrivit armatei și Shin Bet, Mushtaha a fost vizat într-o lovitură aeriană în Fâșia Gaza în urmă cu trei luni, împreună cu doi oficiali Hamas- Sameh al-Siraj, care deținea portofoliul de securitate în biroul politic al Hamas, și Sami Odeh, șeful pe securitate al organizației Hamas.

Citeste si: Data la care urmează să fie virați banii pentru bursele elevilor aferente lunilor septembrie şi octombrie: Banii vor fi virați direct pe carduri- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Zeci de șoferi și-au găsit mașinile vandalizate într-o parcare din Capitală. Un necunoscut le-a scrijelit pe capote același mesaj- antena3.ro

Atacul, desfășurat cu avioane de luptă, i-a vizat pe oficiali în timp ce aceștia se ascundeau într-un tunel din nordul Fâșiei Gaza.

IDF spune că avea „informații precise” care indicau că oficialii se aflau în tunel.

Armata descrie tunelul drept „un complex subteran fortificat și echipat” care „a servit drept centru de comandă și control al Hamas și a permis agenților superiori să rămână în interiorul acestuia pentru perioade lungi de timp”.

Știre în curs de actualizare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI