Punerea în libertate a fiicei fostului preşedinte Alberto Fijimori (1990- 2000) a fost posibilă după o controversată decizie a Tribunalului Constituţional care a anulat pedeapsa cu închisoare preventivă după ce a considerat că a fost „încălcat dreptul la libertate personală” al acuzatei.
În faţa închisorii, a fost aşteptată de soţul ei, americanul Mark Vito, care în urmă cu 18 zile a început o grevă a foamei pentru ca ea să fie eliberată, dar şi de lideri ai partidului Fuerza Popular şi sute de susţinători, informează rtve.es.
În primele declaraţii, Fujimori a spus că perioada petrecută în închisoare a fost „cea mai dureroasă din viaţa mea” şi că a avut ocazia de a „reflecta asupra lucrurilor pe care le-aş fi putut face mai bine”.
Fosta candidată la preşedinţie a susţinut că Tribunalul Constituţional a corectat un proces „plin de abuzuri şi despotic şi ce trebuie să fac este să continui să înfrunt această anchetă, să continui să colaborez cu justiţia”.
Citeste si: Incident în Sibiu. Un tânăr băut la volan a accidentat grav doi pietoni
Citeste si: Incident în Sibiu. Un tânăr băut la volan a accidentat grav doi pietoni
În ciuda eliberării, Keiko Fujimori continuă să fie anchetată de Procuratură pentru aportul companiei braziliene Odebrecht la campanile sale din 2011 şi 2016.
Conducerea companiei de construcţii a recunoscut că a dat 1 milion de dolari campaniei lui Fujimori în 2011 şi o altă sumă pentru cea din 2016, iar alte firme peruane au dezvăluit că au format un fond pentru a finanţa