Abbas a ameninţat că suspedă legăturile de securitate cu Israel şi SUA într-un lung discurs ţinut la întâlnirea Ligii Arabe din capitala Egiptului.

Citeste si: Trump îşi dezvăluie planul de pace în Orientul Mijlociu şi evocă o soluţie ”realistă cu două state”

Planul SUA în cazul conflictului israeliano-palestinian garantează palestinienilor o autonomie limitată în părţi din Cisiordania şi permite Israelului să îşi anexeze toate aşezările de acolo şi să păstreze mare parte din Ierusalimul de Est.

Întâlnirea miniştrilor de Externe arabi la Cairo a fost solicitată de palestinieni, care au răspuns furios propunerii făcute de americani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Gruparea Statul Islamic anunţă o ”nouă fază” a ”jihadului” său ţintind Israelul

Abbas a declarat că a spus oficialilor israelieni şi americani că „nu vor exista relaţii cu ei, inclusiv legături de securitate”, în urma acordului care favorizează Israelul.

Liderul palestinian a spus că a refuzat să răspundă apelurilor şi mesajelor telefonice ale lui Donald Trump „pentru că ştiu că ar folosi asta pentru a spune că ne-a consultat”.

„Nu voi accepta niciodată această soluţie”, a spus Abbas. „Nu voi avea înregistrat în istoria mea că am vândut Ierusalimul”.

Citeste si: Iranienii au ieșit în stradă și au protestat după doborârea avionului ucrainean cu 176 de pasageri de către armată. Forțele de ordine au intervenit peste ei și a urmat este cutremurător

El a adăugat că palestinienii îşi menţin angajamentul de a pune capăt ocupaţiei israeliene şi de a institui un stat cu capitala în Ierusalimul de est.

Abbas a spus că palestinienii nu vor accepta SUA ca mediator unic în negocierile cu Israel, ci că se vor adresa Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi altor organizaţii mondiale şi regionale pentru „a ne explica poziţia”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si