Atacurile rusești asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail au stârnit panică în cetățeni. Nicolae Ciucă a transmis luni un mesaj prin care a explicat că: „Atacurile aeriene ruseşti asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail nu vor putea opri determinarea lumii libere de a sprijini restabilirea păcii în regiune. Condamnăm cu toată puterea astfel de atacuri”.

Nicolae Ciucă, despre atacurile rusești asupra infrastructurii portuare din Reni şi Izmail 

Liderul PNL a mai menționat că este evident faptul că Moscova este intenționată să lovească în capacitatea de export a Ucrainei, acesta fiind motivul atacului celor două puncte de mare importanță comercială.

Citește și: VIDEO- Explozie la granița României: Portul Reni, aflat la 22 km de Galați, atacat cu drone de ruși

„De exportul cerealelor ucrainene depinde aprovizionarea cu hrană a mai multor state, iar periclitarea acestor transporturi pune în pericol securitatea alimentară de pe plan mondial. România, împreună cu celelalte state ale lumii libere, rămân alături de Ucraina în cea mai grea perioadă din istoria sa”, a transmis Ciucă.

Hangar cu grâne, distrus pe Dunăre, de o dronă rusească

Comandamentul Operațional ucrainean din sudul Ucrainei a anunțat luni, potrivit AFP și CNN că o dronă rusească a distrus un hangar cu grâne, pe Dunăre.

Ținta ar fi fost chiar portul Reni, situat în apropiere de Galați.

Citește și: Alarma falsă, cu bombă, într-un aeroport din România. Au ajuns la destinație după aproape patru ore întârziere

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Atacul rusesc asupra portului Reni, aflat la 22 de kilometri de orașul Galați, afectează transportul pe Marea Neagră. Atât președintele, cât și premierul României, Marcel Ciolacu, se declară îngrijorați de situația devastatoare provocată la granița cu Ucraina.

Într-o postare pe contul de Twitter, Klaus Iohannis a transmis că explozia de la portul Reni înseamnă, pe lângă distrugerea infrastructurii ucrainene, și punerea în pericol a siguranței aprovizionării cu cereale la nivel mondial.

„Condamn ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, foarte aproape de România.

Această escaladare recentă prezintă riscuri serioase pentru securitatea din Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul cerealelor ucrainene și, prin urmare, securitatea alimentară globală", a transmis Klaus Iohannis pe Twitter.

Ministerul Apărării Naționale a transmis un comunicat cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul recentelor atacuri  rusești

MAPN a transmis un comunicat cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul atacurilor rusești:

„Cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul recentelor atacuri executate de forțele armate ale Federației Ruse împotriva unor ținte civile și a unor elemente de infrastructură critică din Ucraina situate în apropierea granițelor României, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:

Citește și: Regiunea Odesa a fost atacată în plină zi. "Toate ţintele au fost atinse"

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina și atacurile nejustificate și ilegale care vizează, împotriva tuturor regulilor internaționale și normelor morale și umanitare, populația civilă și elemente din infrastructura critică a Ucrainei.

În ceea ce privește situația de securitate din apropierea granițelor României, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.  

Armata României continuă implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate.

Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structurile similare din țările aliate, va continua consolidarea apărării comune pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat. De asemenea, Armata României rămâne fermă în aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea siguranței și libertății de navigație în zona de responsabilitate din Marea Neagră”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si