In articol:
- Astăzi a avut loc protestul sindicaliștilor din educație. Ce a transmis Ligia Deca în cadrul dezbaterii proiectelor legilor educației naționale
- Ministrul Educației Ligia Deca: „Învățământul românesc are nevoie de toată susținerea”
Ligia Deca a declarat la ședința de astăzi ca va lupta pentru profesia de dascăl, și, în același timp, și pentru salarizare.
Astăzi a avut loc protestul sindicaliștilor din educație. Ce a transmis Ligia Deca în cadrul dezbaterii proiectelor legilor educației naționale
Ministrul Educației a declarat că: „P achetul de legi ale educaţiei reprezintă proiectul ambiţios pe care coaliţia de guvernare şi l-a asumat.
Citește și: Cine este ”colaboratoarea AUR” acuzată că a vrut să intre în Parlament cu patru gloanțe
Citește și: Incidente în fața Palatului Parlamentului
Ministrul Educației Ligia Deca: „Învățământul românesc are nevoie de toată susținerea”
Ligia Deca a mai afirmat că „învăţământul românesc are nevoie de toată susţinerea” .
Aceasta a menționat că: „Protestul cadrelor didactice de astăzi confirmă acest lucru. Am clarificat, în discuţiile pe care le-am avut, inclusiv ieri, cu reprezentanţii federatiilor sindicale din învătământ, că ne dorim aceleaşi lucruri. Munca profesorilor trebuie apreciată, iar în Ministerul Educaţiei vor găsi totdeauna un partener”.
Ministrul a mai vorbit și despre Legea învățământului preuniversitar care a fost intens dezbătută, iar forma supusă dezbaterii parlamentare reprezintă rezultatul unui efort colectiv, la care au contribuit voluntar mii de oameni.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Ştim cu toţii, însă, că dezbaterea şi colaborarea nasc întotdeauna cele mai bune rezultate, mai ales când există un ţel comun: educaţie de calitate pentru un viitor mai bun al tuturor copiilor României. Astfel, în cadrul dezbaterilor parlamentare din comisiile Camerei Deputaţilor, la care am participat de fiecare dată, a fost propus un număr mare de amendamente, iar multe dintre ele care au fost acceptate adresează probleme importante pentru învăţământul din România, precum: prevenirea şi combaterea abandonului şcolar, combaterea analfabetismului funcţional, implementarea unei educaţii centrate pe elev, asigurarea siguranţei în unităţile de învăţământ, o mai bună pregătire a cadrelor didactice, respectarea normelor de etică şi deontologie universitară”, a adăugat Ligia Deca.
Citește și: Țigările electronice ar putea fi interzise în spațiile publice, inclusiv în restaurante, baruri și școli