UPDATE- Klaus Iohannis, primele gânduri după jurământul Ligiei Deca ca ministru al Educației

„Ne dăm seama cu toţii că, dacă vorbim despre educaţie, despre învăţământ, suntem într-un moment foarte important. Sunt încredinţat că proiectul România Educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii şi cred, sper, cu noi susţineri atât din spaţiul politic cât şi din spaţiul învăţământului şi din spaţiul public la modul general.

Este realmente un proiect de ţară, de care România are foarte multă nevoie. O naţiune fără un sistem de educaţie performant are puţine şanse în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată”, a menționat Președintele României, după depunerea jurământului Ligiei Deca.

Președintele a menționat că pachetul de legi trebuie să ajungă cât mai repede în guvern.

„Nu doar dvs aveţi nevoie de încurajări, de ajutor, de oameni buni profesionişti cu care să lucraţi, ci întregul guvern, fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în guvern, guvernul care, prin vocea premierului, a declarat de la început, că va prelua această sarcină şi va lucra la acest pachet, în aşa fel încât să fie prezentat Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat care realmente pune bazele unui sistem de educaţie pentru secolul XXI în România”  , a încheiat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a trecut-o în funcția de ministru al Educației pe Ligia Deca, după ce a eliberat-o din funcția de consilier prezidențial.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ligia Deca va depune jurământul în cursul zilei de luni, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Citeste si: Cine este Ligia Deca, propunerea PNL pentru poziția de ministru al Educației

Ligia Deca este oficial noul ministru al Educației

Ligia Deca, fostul consilier prezidențial, a fost votată în cursul zilei de luni, în cadrul ședinței de conducere a PNL, pentru preluarea portofoliului Ministerului Educației. Ligia Deca a primit doar două voturi de abținere, din partea lui Florin Cîțu și Florin Roman.

Ligia Deca a participat la şedinţa BPN al PNL. Decizia a fost anunţată oficial de premierul Nicolae Ciucă, acesta precizând că Ligia Deca este în măsură să preia din mers pachetul legilor educaţiei, pentru ca acesta să fie aprobat în Guvern şi apoi în Parlament.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, prima reacție după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Cine îi va lua locul la Ministerul Educației

Decizia a fost în mâinile lui Klaus Iohannis

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, următoarele decrete:

  •  Decret prin care se eliberează doamna Ligia Deca din funcţia de consilier prezidenţial;
  •  Decret prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului doamna Ligia Deca, ministrul educaţiei.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea luni, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, mai anunţă Administraţia Prezidenţială. 

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat. Ce spune ministrul

Ligia Decu, lăudată de președintele PNL

„Ligia Deca este propunerea Partidului Național Liberal pentru Ministerul Educației. Am luat această decizie, astăzi, în ședința Biroului Politic Național al PNL. Doamna Ligia Deca este un foarte bun profesionist, cu o vastă experiență în domeniul educației. A gestionat proiectul "România Educată" în procesul de consultare și cunoaște foarte bine toate prevederile din noile legi ale educației. Este, așadar, în măsură să continue acest amplu proiect, astfel încât să putem respecta calendarul de aprobare pentru propunerile legislative. Am încredere că, până la finalul lunii octombrie, legile educației vor ajunge în Parlament pentru a fi dezbătute și ulterior votate. România educată trebuie să devină o realitate!”, a transmis președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă”.

Citeste si: Vești bune pentru elevi: vor primi mai mulți bani. Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si