La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași este aglomerație mare zilele acestea. Zeci de tineri străini din toate colțurile lumii, au venit în Moldova să învețe limba și cultura românească. Aici l-am întâlnit pe Elvis, un profesor de pedagogie din Guineea. Limba natală a lui Elvis se numește fang și este foarte diferită de limba română, iar tânărul mărturisește că nu este chiar ușor.

Citește și: VIDEO- Call center pentru admiterea la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași

Elvis Zogo, profesor în Guinnea Ecuatorială: „Mi se pare că pronunția este cea mai dificilă, trebuie să te adaptezi, dar cred că exersând vom putea avea rezultate bune.”

Cursurile de limba română sunt împărțite pe mai multe categorii

Cursurile de limba română sunt împărțite pe categorii, în funcție de nivelul de cunoștințe al fiecărui cursant. Anne este colega lui Elvis, din grupul de începători. Predă geografia la universitatea din Columbia. S-a îndrăgostit de țara noastră la prima vedere și este fascinată de cultura tradițională.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Anne Ruiz Bohorquez, doctorand în Columbia: „Este important să te identifici cu țara ta și România are o bogăție atât culturală, cât și lingvistică și la nivel muzical, este incredibil să asculți muzica românească și să vezi părinții care cântă cu cei mici în limba română.”

24 de studenți și profesori participă la cursurile „România- limbă și civilizație”

În total, 24 de studenți și de profesori participă la cursurile de vară din țara noastră organizate sub denumirea de „România- limbă și civilizație”.

Sunt veniți din toate colțurile lumii și au perceput acest proiect drept o provocare pentru dezvoltarea personală.

Roxana Vieru, conferențiar Facultatea de Litere: „Limba română este destul de greu de învățat, nu este o limbă regulată și cam totul este destul de greu, așa încât încercăm să îndulcim în vreun fel procesul acesta de învățare, ori prin jocuri sau măcar printr-un zâmbet.”

Pe lângă orele de limba română, cursanții iau parte la diverse activități care îi ajută să înțeleagă mai bine cultura românească. Conform statisticilor, peste 12.000 de tineri străini vin să studieze, în fiecare an, în universitățile din România iar alți 1.500 ne cunosc țara prin intermediul burselor Erasmus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si