Close sidebar
Close sidebar

Anunț pentru toți șoferii din țară. O nouă lege în privința limitei maxime de viteză

S-a dat o nouă lege în România. Este valabilă pentru toți șoferii din țară. Vezi care e limita maximă de viteză cu care poți merge în afara localităţilor.

Georgiana Balaban,

Vești bune pentru șoferi!

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vești bune de data aceasta. Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea de la 100 km/h la 120 km/h a limitei maxime de viteză pe drumurile expres. Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaților la 13 aprilie la inițiativa fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, însă a fost promulgată pe 12 mai.

Citește si: Ce poți face dacă ai uitat să plătești taxa de pod de la Fetești. Cum să eviți o amendă

Iubitorii de viteză vor fi bucuroși la auzul acestei vești. Legea care prevede majorarea de la 100 km/h la 120 km/h a limitei de viteză în afara localităților pe drumurile expres a fost promulgată astăzi de către președintele țării, Klaus Iohannis.

S-a schimbat limita de viteză pe drumurile expres

Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr.195/2002, în vederea stabilirii unui regim de circulaţie diferenţiat pe drumurile expres are ca obiect de reglementare modificarea și completarea actului normativ.

Citește si: La Mariupol, indicatoarele rutiere în limba ucraineană sunt schimbate cu altele în rusă

Așadar, limita maximă de viteză în afara localităților pe drumul drumurilor expres era de 100 km/h, însă a fost majorată prin lege la 120 km/h.

Actul normativ a fost aprobat de Camera Deputaților la 13 aprilie și de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Noua lege a intrat în vigoare de ieri, 12 mai 2022.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Codul Rutier suferă mici modificări, iar maxima de viteză în afara localităților pentru autovehiculele din categoriile A și B sunt:

a) pe autostrăzi – 130 km/h
b) pe drumurile expres – 120 km/h
c) pe drumurile naționale europene (E) – 100 km/h
d) pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h

Citește si: Programul Rabla, amânat cu o săptămână. Când poți să depui actele pentru o mașină nouă

„Pe autostrăzi sau pe drumurile expres este interzisă circulația pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite, fără autorizație specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracțiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor, trotinetelor electrice si mopedelor, a tractoarelor agricole sau forestiere și a mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.

S-a schimbat limita de viteză pe drumurile expres.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Pe autostrăzi sau pe drumurile expres sunt interzise învățarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de șasiuri și de autovehicule, manifestațiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele și competițiile sportive de orice fel, precum și cortegiile.
Se interzice circulația, oprirea sau staționarea autovehiculelor pe banda de urgenţă sau acostament cu excepția cazurilor justificate, precum şi a autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar.

Circulația autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de mărfuri se efectuează, de regulă, numai pe banda 3 marginală din partea dreaptă a autostrăzii sau a drumului expres, în sensul de mers'', se arată în actul normativ.

Citește si: Vești importante pentru români. Se aplică începând cu 15 mai. Riști amenzi de până la 3.000 de lei dacă nu respecți legea

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI