Dânşii (producătorii- n.r.) ne-au asigurat de disponibilitate, dar şi de faptul că în această perioadă transmit către firmele de distribuţie toate cantităţile de medicamente care sunt solicitare, încât să nu existe lipsa acestor categorii de medicamente din farmacii şi bineînţeles şi la unităţile sanitare, pentru că tratamentul pacienţilor în spitalele care tratează pacienţi cu patologie virală sau infecţioasă respiratorie este esenţial ca să poată să furnizeze aceste medicamente pacienţilor internaţi.

Livrări întârziate din China 

Problema legată de o anumită discontinuitate care nu este generată decât de o creştere exponenţială, dacă se poate spune aşa, a consumului pe de o parte şi de întârzieri importante în livrarea materiei prime din China şi mai mulţi producători au menţionat exact aceeaşi situaţie similară, este legată de unele peniciline şi de penicilină cu administrare orală sau în mai mică măsură, dar sunt şi acolo probleme legate de amoxicilină sau de combinaţii ale amoxicilinei, speră să o poată rezolva până la sfârşitul acestei luni.

Citește și: Au apărut primele cazuri de Flurona în România! Care sunt simptomele/ „Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă!”

Dar o anumită întârziere în apariţia pe piaţă este din cauza livrărilor întârziate din China care în contextul actual pandemic a îngreunat foarte mult livrările de materie primă ”, a afirmat ministrul Alexandru Rafilă, într-o declaraţie de presă susţinută luni la Minister.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cu toate acestea, ministrul dă asigurări că nu există alte probleme în sistemul sanitar și că vom trece cu bine peste această perioadă mai dificilă din punct de vedere al virozelor. 

Citește și: Gândurile ne scurtează viața. Prof. Dr. Dulcan ne spune ce trebuie să facem pentru a le evita

În rest nu sunt probleme. Mâine (marţi- n.r.) ne vom întâlni cu distribuitorii ca să putem să avem o politică coerentă care să includă profesioniştii din sănătate, producătorii de medicamente, distribuitorii de medicamente şi să putem trece cu bine peste această perioadă în care şi România, la fel ca şi în restul Europei, acest val de viroze respiratorii se manifestă şi bineînţeles că pacienţii au nevoie de tratament ”, a completat Rafila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si