Conservele, gemurile si mierea se numara printre alimentele care pot fi consumate chiar si dupa expirarea termenului de garantie. La fel si ouale, carnea si ciocolata pot fi consumate dupa data expirarii.

Potrivit listei publicate de Daily Mail, citata de adevarul.ro, acestea sunt alimentele care pot fi consumate dupa expirarea termenului de garantie.

Ciocolata


Ciocolata expirata poate avea pete albe in cazul in care zaharul s-a cristalizat, probabil nu va fi la fel de gustoasa ca in perioada garantata, dar cu siguranta nu vei face intoxicatie alimentara.



Ouale

Specialistii in alimentatie spun ca ouale pot fi pastrate in stare buna de la 3 pana la 5 saptamani, daca sunt tinute la o temperatura de 5 grade. Temperatura este foarte importanta, pentru a preveni dezvoltatea bacteriei Salmonella.

Chipsurile

Datorita cantitatii mari de sare, chipsurile pot fi consumate inca aproximativ trei saptamani dupa data expirarii.

Laptele si branza

Dupa data expirarii, laptele nu reprezinta niciun risc de imbolnavire. Laptele acru, iaurtul, kefirul sunt produse dupa fermentarea laptelui. In cazul branzei, doar Cheddar si parmezan, poate fi mancata dupa data expirarii. Acestea pot sa fie consumate in siguranta de la 3 pana la 6 saptamani. Branzeturile moi trebuie consumate in maximum o saptamana dupa ce pachetul a fost deschis.

Carnea

Carnea poate fi consumata daca termenul de valabilitate a depasit cel mult doua zile, dar fii mereu atent la miros, pentru a fi sigur ca nu e stricata.


In lista publicata de Daily Mail, se mai numara si alcoolul si pastele.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si