Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au depus, în cursul zilei de vineri, lista candidaților celor două partide la alegerile europarlamentare din 2024, la Biroul Electoral Central (BEC).

Cele două partide au convenit să deschidă listele pentru alegerile europarlamentare cu Mihai Tudose și Rareș Bogdan. 

PSD și PNL, pe o listă comună la alegerile europarlamentare din 2024

Nicolae Ciucă a menționat că lista alianței electorale dintre PSD și PNL este una care cuprinde „o parte dintre europarlamentarii care au experiență și care și-au desfășurat activitatea în Parlamentul Uniunii Europene”

.

Președintele PNL a mai afirmat că echipa pe care au alcătuit-o cele două partide a fost aleasă în așa fel încât să își poată angajamentul de a continua să lucreze „cu aceeași responsabilitate pentru a asigura stabilitatea guvernării și dezvoltării României”. Nicolae Ciucă a mai susținut că echipa aleasă are misiunea de a face totul pentru a continua procesul de dezvoltare a țării cu ajutorul fondurilor europene.

vot alegeri europarlamentare

Iată cum arată lista candidaților PSD-PNL la alegerile europarlamentare din 2024.

[Sursa foto: Freepik]

El a menţionat că această echipă are misiunea de a face ceea ce îi stă în putinţă pentru continuarea procesului de dezvoltare a României cu fonduri europene.

„Această echipă are misiunea de a merge la Bruxelles nu pentru un partid, nu pentru Partidul Naţional Liberal, nu pentru Partidul Social Democrat, are misiunea la Bruxelles pentru România, pentru cetăţenii României, pentru a face ceea ce le stă în putinţă astfel încât să continuăm acest proces de dezvoltare cu fonduri europene, cum de altfel s-a şi realizat în ultimii 17 ani şi putem cu

toţii să vedem acest lucru, bani cu care vom continua să dezvoltăm comunităţile locale, să putem să realizăm infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, să putem să îmbunătăţim cele două obiective pe care fiecare dintre partide şi toate partidele politice au promis că le vor avea pe lista de priorităţi şi anume domeniul educaţiei şi domeniul sănătăţii.

Am mare încredere în acest demers şi sunt convins că şi cetăţenii României văd în această listă comună un angajament al celor două partide pentru România",

a susţinut Nicolae Ciucă, conform news.ro

Marcel Ciolacu: „Am dat dovadă de maturitate politică pentru stabilitatea şi dezvoltarea României”

Marcel Ciolacu și-a exprimat și el punctul de vedere cu privire la alianța PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Acesta a menționat că această colaborare, între cele două partide politice, este crucială pentru asigurarea stabilității și dezvoltării României.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Din acest moment este oficial. Până acum, am trecut de la ştiri pe surse, la breaking news-uri, în acest moment este oficial: cele două partide au constituit o alianţă electorală. Am făcut o alianţă electorală la fel cum am construit şi o coaliţie de guvernare. Nu am făcut-o nici pentru Partidul Social Democrat, n-am făcut-o nici pentru Partidul Naţional Liberal.

Am reuşit împreună să depăşim toate discuţiile interne şi să arătăm şi în interiorul partidelor, dar mai ales să arătăm românilor că avem maturitatea politică de a lua o decizie, nu pentru noi, o decizie pentru stabilitate, o decizie pentru dezvoltare într-un moment în care România nu-şi permite să piardă vreo investiţie, vreun ban european şi vreo coerenţă, când vorbim de aderarea integrală la spaţiul Schengen şi terestru, când vorbim de eliminarea vizelor pentru Statele Unite şi, nu în ultimul rând, când vorbim de aderarea la OCDE", a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă comună cu Nicolae Ciucă, la ieşirea de la Biroul Electoral Central, conform sursei citate anterior.

marcel ciolacu

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au făcut declarații despre alianța formată din PSD și PNL, la ieșirea din BEC.

[Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu]

Marcel Ciolacu a mai spus că alianța electorală a fost creată pentru aceste „proiecte mari”. Totodată, liderul PSD a mai specificat că cele două partide vin cu o ofertă de „stabilitate” și „construcție”, neîncercând să influențeze voturile românilor.

„Este un moment în care noi venim cu o ofertă, venim cu oferta administrativă pentru capitala României, o capitală europeană, venim cu o ofertă europeană pentru alegerile europarlamentare, venim cu o ofertă de stabilitate, de construcţie şi nu mai îndemnăm românii să voteze contra unui partid sau altui partid. Intrăm în cu totul şi cu totul altă logică electorală", a mai spus Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Lista candidaților PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare 2024

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, este cel care deschide lista candidaților alianței formată din PSD-PNL la alegerile europarlamentare din acest an.

„Sunt foarte încrezător în bunul simț al românilor (…) Tot ce înseamnă program guvernamental să-și găsească susținerea în Parlament, iar deciziile UE să poată fi adaptate la realitățile românești”, a declarat Mihai Tudose, conform G4media.ro

mihai tudose

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, este cel care deschide lista candidaților alianței formată din PSD-PNL la alegerile europarlamentare.

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

După Mihai Tudose, pe locul doi în lista PSD-PNL este europarlamentarul Rareș Bogdan.

„Sunt vremuri extrem de dificile pentru Europa, la fel ca în anii 30 extremismul își arată colții”, a declarat acesta.

rares bogdan

Pe locul doi în lista PSD-PNL este europarlamentarul Rareș Bogdan.

[Sursa foto: Profimedia]

Pe lângă cei doi candidați, în continuare pe lista alianței electorale o găsim pe Gabriela Firea care candidează pentru postul de europarlamentar. Ea ocupa a treia poziție pe listă.

La alegerile europarlamentare mai candidează și Dan Motreanu, Claudiu Manda, Adina Vălean, Victor Negrescu, Daniel Buda, Vasile Dîncu, Maria Grapini și Siegfried Mureșan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si