În localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mie, dar nu depășește 6 la mie, accesul în restaurante, săli de spectacole sau evenimente se poate face pe baza certificatului verde COVID, după cum a decis Executivul în ședința de vineri.

Citeste si: Capitala, cu un picior in groapa restrictiilor

Cea mai mare rată de incidență este în județul Sibiu, în localitatea Șeica Mică, unde incidența a trecut de 10 la mie.

În județele Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara și Tulcea nu e nicio localitate care să fi trecut de 3 la mie rată de infectare.

Noile restricții se extind în toată țara

În fiecare localitate care atinge incidența de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență pentru adoptarea de măsuri de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU și a deciziilor luate de Guvernul Cîțu.

Secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID 19 din România  sunt aproape pline,  conform datelor furnizate de autorități.

Citeste si: Valul 4- Nici salvarea nu ne mai salveaza

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La nivel naţional, sunt 1.024 de paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienţilor Covid- 19, din care mai sunt libere 175; 184 de paturi în Bucureşti şi 51 libere.

Numărul paturilor ATI avizate de DSP şi dedicate pacienţilor COVID-19 era duminică, la nivel naţional, 1.024, 184 dintre acestea fiind în Bucureşti, relevă date transmise luni de Grupul de Comunicare Strategică, din care rezultă ca la nivelul ţării mai sunt disponibile 175 de paturi, din care 51 în Capitală.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si