Lista celor mai bogati oligarhi ruși. În topul celor mai bogați oameni de afaceri din Rusia se află Vladimir Potanin, Leonid Mikhelson, Alexey Mordashov, Andrey Melnichenko și Vladimir Lisin. 

Cine sunt cei mai bogați oligarhi ruși

Vladimir Potanin

Acesta se află pe locul unu, cu cea mai mare avere. Vladimir deține un imperiu de 24,4 miliarde de dolari.

În vârstă de 61 de ani, este principalul acționar al companiei miniere Norilsk Nickel.

Averea provine din afaceri în industria nichelului și a inițiat controversatul program rus „împruuturi pentru acțiuni”.

Leonid Mikhelson

Este pe locul doi în privința celor mai bogați oligarhi ruși. Este CEO, președinte și acționar majoritar al companiei ruse de gaze Novatek.

Acesta s-a născut în 1977 într-o familie de evrei. A început să lucreze ca maistru la o companie de construcții și asamblare din Siberia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ciclonul Ashley va lovi România. Vremea se va răci brusc cu aproape 20 de grade și va fi potop. Precipitaţii de 100 l/mp- wowbiz.ro

În 1987, a devenit director general al Kuibyshev Truboprovod Stroy, una dintre primele companii privatizate după destrămarea Uniunii Sovietice.

Alexei Mordashov

Pe locul trei se află Alexei Mordashov. Este acționar principal al gigantului din turism TUI. 

Citeste si: Mihail Hodorkovski, magnatul rus aflat în exil, prevede răsturnarea lui Putin de la putere

Mordashov, în vârstă de 56 de ani, a devenit directorul executiv al celei mai mari companii siderurgice și miniere din Rusia, Severstal.

Andrey Melnichenko

Pe locul patru este Andrey Melnichenko. Averea lui este de 20,5 miliarde de dolari. De asemenea, aceasta este  construită din afaceri în domeniile energiei și îngrășămintelor. Este principalul beneficiar al companiilor EuroChem Group și SUEK.

Melnichenko deține un aparat de zbor tip Boeing 737 personalizat, două iahturi extrem de luxoase în valoare de sute de miliaone de doari, dar și foarte multe proprietăți, printre care un penthouse în New York și o vilă pe Coasta de Azur.

Vladimir Lisin

Pe locul patru este Vladimir Lisin. Averea provine din afaceri în industria siferurgică. În 2010, a fost nominalizat de revista Forbes drept cel mai bogat om din Rusia, cu o avere estimată la 15,8 miliarde de dolari la vremea aceea.

Acesta face parte din consiliul de administrație al Combinatului Metalurgic Novolipetskii, una dintre cele mai mari companii siderurgice din Rusia, din 1998 și încă deține această funcție.

Citeste si: Ce avere are Roman Abramovici în 2022. Oligarhul rus a fost lovit de sancţiunile occidentale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si