Lista noilor electrocasnice interzise în România. Le folosim zilnic, dar ne fac un mare rău. Adio confort!
Unele aparate electrocasnice au intrat în vizorul UE, care își propune să reducă impactul ecologic al acestora.
Uniunea Europeană își dorește să reducă cât mai mult impactul ecologic al electrocasnicelor și al centralelor de apartament, pe care multe persoane le au în locuințe.
Schimbările pot afecta viața de zi cu zi a oamenilor, pentru că se impun investiții în echipamente moderne, care sunt eficiente din punct de vedere energetic.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
UE intensifică foarte mult reglementările care vizează aparatele electrocasnice pentru a sprijini tranziția ecologică. Pe această listă se află frigiderele și aparatele de aer condiționat clasice, care au emisii cu efect de seră ridicat. Asta înseamnă că, treptat, actualele echipamente o să fie eliminate. Investițiile în tehnologii noi o să devină inevitabile și vor marca o schimbare majoră în obiceiurile de consum.
În același timp, Uniunea Europeană a decis eliminarea centralelor de apartament alimentate cu gaz.
Din anul 2025 vor fi eliminate subvențiile pentru astfel de sisteme, iar instalarea lor o să devină interzisă până în anul 2040. Scopul măsurilor este reducerea emisiilor de gaze și a consumului energetic.În acest context apare întrebarea: ce alternative au românii? Ei bine, oamenii pot apela la pompe de căldură sau la centrale electrice, care sunt însă destul de costisitoare. De aceea, chiar dacă această tranziție este obligatorie, ea poate fi o provocare pentru familiile cu venituri modeste.
Toate aceste norme fac parte din implementarea planului Green Deal, care are scopul de a reduce poluarea prin soluții tehnologice mai sustenabile pentru mediu.