Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Listă școli risc seismic România. Care sunt instituțiile de învățământ încadrate în categoria de risc seismic I?

Listă școli risc seismic România. Ministerul Educației a publicat lista școlilor din România cu risc seismic de grad I. Iată școlile care se înscriu în această categorie!

Madalina Grigore,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Listă școli risc seismic România. Ministerul Educației taie cu pixul și reduce numărul instituțiilor de învățământ care se încadrează în categoria de risc seismic. Mai exact, din 118 școli care au fost evaluate cu risc seismic au mai rămas doar 39 de instituții școlare după ședința care a avut loc ieri la Guvern.

Iată care sunt școlile din România cu risc seismic!

Listă școli risc seismic România. Care sunt instituțiile de învățământ încadrate în categoria de risc seismic I?

[Sursa foto: Pexels.com]

Listă școli risc seismic România. Ce instituții de învățământ sunt în clasa I de risc seismic?

39 de școli din România au fost încadrate în categoria de risc seismic I. Numărul instituțiilor de învățământ a fost redus marți în ședința de Guvern, după ce săptămâna trecută numărul acestora se ridica la 118. Autoritățile au explicat că din totalul de 39 de clădiri doar 21 sunt în uz. Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) a reactualizat lista și din cele 21 de clădiri 15 clădiri sunt destinate ca  săli de clasă sau laboratoare,  iar 6 clădiri au alte întrebuințări, potrivit Ministerului Educației.

Citește și: Un nou cutremur în Gorj: seismul a avut o magnitudine de 4,1

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Prezentăm lista școlilor și a grădinițelor din România care au în folosință clădiri încadrate în clasa I de risc seismic:

  • Școala Gimnazială Filipeni, județul Bacău
  • Grădinița cu Program Normal Ferestrău (Oituz), județul Bacău
  • Liceul de Arte „Hariclea Darclee”, județul Brăila
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Adunații Copăceni, județul Giurgiu
  • Școala Gimnazială Nr.
    3 Voluntari, județul Ilfov
  • Colegiul Național Pedagogic Vasile Lupu, județul Iași
  • Grădinița cu Program Normal „Al.I. Cuza”, județul Iași
  • Grădinița cu Program Normal Nr. 20 Baia Mare, județul Maramureș
  • Școala Gimnazială, comuna Dulcești, județul Neamț
  • Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal, județul Olt
  • Grădinița cu Program Normal Broșteni, județul Olt
  • Școala Primară Dîmbu (Băicoi), județul Prahova
  • Grădinița cu program normal Deleni, județul Suceava
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Timișoara
  • Școala Gimnazială „Angela Gheorghiu” Adjud, județul Vrancea

Clădiri cu alte întrebuințări care aparțin instituțiilor de învățământ cu grad ridicat de risc seismic:

  • Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” București- sală de sport
  • Clubul Sportiv Școlar Ilfov- 2 clădiri (un spațiu profesori și un spațiu grădiniță)
  • Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești, județul Ilfov - cămin
  • Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași - anexă
  • Casa Corpului Didactic județul Ilfov - cămin

Listă școli risc seismic România. Care sunt instituțiile de învățământ încadrate în categoria de risc seismic I?

[Sursa foto: Pexels.com]

Ce a transmis Ministerul Educației?

Prima reuniune a Comitetului interministerial privind analiza de risc seismic a fost convocată de premierul Nicolae Ciucă în urma celor două cutremure majore din zona Olteniei de pe 13 și 14 februarie când s-au înregistrat magnitudini de 5,2, respectiv 5,7. Un alt cutremur a avut loc în dimineața zilei de 22 februarie și a înregistrat 4,1 grade în Gorj.

Citește și: Mesajul lansat de turcul Sait Caglar, către românii care l-au expulzat, pentru legături cu al-Qaida: „Să vă moară familiile în cutremur, ca să simțiți ceea ce simt și eu!”

Ministerul Educației a solicitat conducerilor inspectoratelor școlare ca, împreună cu autoritățile locale, să identifice soluții pentru relocarea preșcolarilor/elevilor care învață în clădiri clasificate ca având grad de risc seismic I și care sunt în uz.

Școlile și instituțiile de învățământ care prezintă risc crescut în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate, vor intra cu prioritate într-un proces de consolidare și reabilitare printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a solicitat ca, pe lângă programele finanțate de la bugetul de stat, să fie avute în vedere proiectele susținute din fonduri europene. Ministerul Educației, în parteneriat cu Banca Mondială, derulează deja un proiect în valoare de aproape 100 milioane euro, care are drept scop reabilitarea, consolidarea și/sau construirea unor școli din zonele cu cel mai mare risc seismic din România ” a transmis Ministerul Educației printr-un comunicat.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: România, pregătiri temeinice în caz de cutremur. Ce măsuri a luat Guvernul?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI