Conform Comitetul Național pentru Situații de Urgență, 30 de state sunt incluse pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Pe listă sunt Andorra, Vatican, Cehia, Belgia, Polinezia Franceză, Guam, Olanda, Armenia, Luxemburg, Slovenia, Franța, Gibraltar, Elveția, Liechtenstein, Muntenegru, Argentina, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Bahamas, Costa Rica, Croația, Irlanda, Polonia, Bahrain, Macedonia de Nord, Portugalia, Puerto Rico.

Lista țărilor/ zonelor cu risc epidemiologic ridicat:

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență
Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Bilanț coronavirus, 26 octombrie. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV- 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 357 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Citeste si: "Nu putem ține pandemia sub control". Anunțul care declanșează un scandal monstru la Casa Albă

Alte 79 de decese asociate COVID-19

Numărul pacienților internați la ATI a scăzut ușor față de ieri, până la 823 (față de 828 duminică), dar rămâne extrem de mare în raport cu capacitatea maximă a sistemului medical.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Eliberarea paturilor ATI are legătură diretă cu numărul de decese, din păcate. În intervalul 25.10.2020 (10:00) – 26.10.2020 (10:00) au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei).

Pacienți infectați cu noul coronavirus care au decedat erau internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș,

Tulcea, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 21 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de peste 80 de ani.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Citeste si: Localitățile intră rând pe rând în scenariul roșu. S-a depăşit rata de infectare cu SARS-COV-2 de 1,5 la o mie de locuitori

Număr foarte mic de teste efectuate duminică- 8.700

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.064.698 de teste. Dintre acestea, 8.709 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.229 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.480 la cerere.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.726. Dintre acestea, 823 sunt internate la ATI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si