Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat,  joi seară, lista statelor de risc epidemiologic ridicat. Mai multe țări au intrat în zona roșie, este vorba despre: Serbia, Tunisia şi Mauritius. Totodată, Spania a trecut în zona galbenă în urma scăderii incidenţei.

Citeste si: Bilanț CNCAV: Peste 13.200 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, din care peste 9.300 cu prima doză

Austria se află tot în zona galbenă, din cauza creşterii numărului de infectări. Noua listă va intra în vigoare în 5 septembrie, la miezul nopţii.

Citeste si: De unde poți descărca certificatul digital COVID-19. Este necesar pentru trecerea granițelor de stat, la nivelul Uniunii Europene

Ce au transmis autoritățile

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat astăzi, 2 septembrie 2021, Hotărârea numărul 66, pentru actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat", a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În zona roșie au intrat țări precum: Serbia, Estonia, Albania, Tunisia, Mauritius, Jamaica, Liban, Palestina, Belize, Antigua şi Barbuda, Suriname şi Brunei Darussalam.

Citeste si: Țara care a înregistrat un record de decese și de infectări cu coronavirus

lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat
Lista țărilor cu risc epidemiologic mare.[Sursa foto: PixaBay]


În zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Spania, Liechtenstein şi Maroc; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Norvegia, Austria, Bosnia Herţegovina, Luxemburg, Vietnam şi Emiratele Arabe Unite.

Pe lista verde se află: Finlanda, Malta, Andorra, Groenlanda şi Bonaire, Saint Eustatius şi Saba.



Noua listă intră în vigoare începând din 5 septembrie, la ora 00:00.

Citeste si: Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată! Iată care sunt noile modificări


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si