Noua decizie a CNSU conține regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din țările cu risc epidemiologic ridicat în România, precum și aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată.

Citeste si: Masca de protecție, obligatorie pe stradă în localitățile cu rata peste 6 la mie. Decizie CNSU

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

HOTĂRÂREA nr. 77 din 30.09.2021 pentru modificarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat poate fi văzută AICI.

Bulgaria și Republica Moldova, în zona roșie

- în zona roșie au intrat:  Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;
- în zona galbenă au intrat:
a) din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;
b) din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;
- în zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

Citeste si: Medicul Adrian Wiener, anunț despre situația pandemică: „România trece printr-o catastrofă umanitară"

Schimbare pentru transportatorii de marfă sau de persoane

La art. 2 din Hotărârea CNSU, s-a introdus o modificare care îi vizează pe șoferii care asigură transport de marfă sau transport de persoane. Aceștia vor fi exceptați de la măsura carantinei dacă prezintă un test PCR negativ.

"Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional”, se spune în documentul CNSU.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si