Litierele pentru pisici: cum să îți înveți prietenul blănos să le folosească?

Ai adoptat recent un pui de pisică și vrei să îl înveți cum să folosească litiera?

joi 08 februarie 2024 , 10:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ai adoptat recent un pui de pisică și vrei să îl înveți cum să folosească litiera? Cu toate ca felinele sunt maestre când vine vorba de adaptarea la medii și situații noi, toate schimbările din ultima vreme pot fi copleșitoare și stresante pentru noul tău prieten blănos. Pisicile iubesc să aibă simțul proprietății, indiferent că vorbim de cele de curte sau chiar de cele de apartament. Inițial, mica felină va inspecta cu atenție fiecare colțișor al noii sale locuințe, alegându-și câteva locuri și ascunzători în care își va petrece o mare parte din timp. Pentru a reduce cât mai mult din nivelul de stres și pentru a o învăța să folosească eficient litiera pentru pisici, te încurajăm să citești în continuare.

Litierele pentru pisici, spațiu de refugiu pentru feline

Cu toate că primele zile cu animăluțul sunt întotdeauna ușor agitate și de acomodare, pisica tinde să folosească litiera în mod natural, devenind imediat locul său de refugiu în care se simte protejată. Tocmai de aceea, te încurajăm să investești într-o litiera cu capac pentru pisici, pentru ca nivelul de confort să fie tot mai ridicat. Asigură-te că amplasezi litiera în spațiile liniștite din casă, departe de boxe sau de zonele intens circulate. La fel ca noi, oamenii, și felinele au nevoie de intimitate atunci când merg la toaletă. De asemenea, evită să amplasezi bolul de mâncare și apă chiar lângă aceasta.

Citește și: Subiecte Română pentru simulare Evaluare Națională 2024: Consultă online subiectele! Baremul va fi disponibil pe Edu.ro - UPDATE

Cum alegi corect litierele pentru pisici?

Pentru o alegere excelentă, îți recomandăm să îți îndrepți atenția de fiecare dată către magazine de încredere, specializate în articole și produse pentru animalele de companie. Magazinele online specializate dispun de o gamă variată de litiere simple și litiere cu capac special concepute pentru pisici. Confecționate din plastic reciclat, acestea reprezintă o opțiune prietenoasă cu mediul înconjurător. Un alt beneficiu litierelor comercializate online constă chiar în faptul că sunt ușor de igienizat. Folosește întotdeauna produse blânde de curățare, care să nu conțină substanțe chimice concentrate.

Litiere închise sau deschise pentru pisici?

Și tu te gândești care este cea mai bună variantă pentru animăluțul tău? Ei bine, dacă optezi pentru litiere închise, dotate cu capac, este ca și cum puiul de pisică ar avea acces la o baie proprie. Astfel, nu va privi mersul la toaleta ca pe o activitate stresantă, ci, din contră, se va simți cât mai în largul său. În plus, nisipul nu se mai împrăștie pe podea, iar mirosurile neplăcute nu se mai răspândesc cu ușurință. Există, totuși, și pisici claustrofobe, care se acomodează mai greu într-un astfel de spațiu închis. Pentru a le încuraja, poți lăsa ușa de acces deschisă.

Citește și: Ai o inteligență peste medie dacă găsești inelul de logodnă ascuns printre ceasuri

În magazinele online găsești atât litiere închise, cât și deschise pentru pisica ta, în funcție de propriile necesități, la pachet fiind de cele mai multe inclusă și o lopățică. De asemenea, asigură-te că achiziționezi un nisip de calitate fără parfum sau doar ușor parfumat, pentru că există riscul ca puiul de felină să își irite ochii și nasul. În oferta magazinului online există și așternutul igienic conceput din fibre vegetale și ingrediente naturale, fără aditivi sau coloranti chimici. Datorită formulei sale hipoalergenice, produsul este potrivit atât pentru pisici adulte, cât și pentru pui.

Adoptarea unei pisici este, cu siguranță, o dovadă de iubire și empatie pentru sufletele abandonate care au nevoie de un mediu primitor și plin de înțelegere. Dacă vrei să te asiguri că îi oferi prietenului tău patruped cele mai bune condiții în care să se dezvolte, ține cont de sfaturile amintite mai sus și, cu siguranță, te va răsplăti cu o mulțime de gesturi de afecțiune și momente liniștite.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin... Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin poștă sau pe card la  termene diferite
spotmedia.ro
Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto) Japonia introduce un robot umanoid enorm pentru întreținerea liniilor de tren (Foto)
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si