Avem unele dintre cele mai cochete si scumpe plaje din Europa. Șezlongurile cu saltele confortabile, umbrelele elegante, decorurile exotice, toate alcătuiesc târâmul luxului din statiunea Mamaia. Doar cei cu bani își permit sa vina aici, mai ales acum, in varf de sezon. Asta a remarcat și James, un englez care s-a mutat la noi in țară după ce s-a îndrăgostit de o româncă.


 
Reporter: Prețurile cum sunt?

Turist: Prețurile, scumpe anul acesta.

Reporter: Dumneavoastră cât cheltuiți într-o zi la plajă?

Turist: 200 de euro, cu familia pe plajă

Iar pentru o escapadă seara, la un restaurant cu pretentii unde se aude muzica buna, bugetul trebuie sa fie de 5 ori mai mare decât pe timpul zilei.

Cât costă o noapte de distracție în Mamaia

Reporter:Pentru o noapte de distracție, dacă ar fi să mergeți la un club, cât ați cheltui, sau cât ați cheltuit?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Turist: 1000 de euro!

Din 15 iulie, prețurile au mai crescut o dată, deși au trecut doar două săptămâni de la ultima majorare.

Reporter: Cât cheltuiți dumenavoastră într-o zi la plaja?

Turist: Cel puțin 4000 de lei.

Reporter: Pe ce se duc banii: Pe mâncare, copii, soțul care cheltuie foarte mult.

Deci el este responsabil. El, el.

Citeste si: VIDEO| Băi periculoase de mulțime, în plină pandemie

Un șezlong costă 100 de lei

În zona de nord a statiunii un șezlong ajunge să coste în weekend 100 de lei, iar un baldachin chiar peste 200 de lei. Ceva mai ieftine sunt ofertele din centrul stațiunii. Chiar dacă și aici prețurile au fost majorate.

”Au saltele foarte confortabile, nu au nevoie să vină cu prosop pentru că le oferim noi, au beach boys care îi servesc la șezlong. Avem prețurile diferențiate, de luni până joi este 40 de lei șezlongul, în weekend este 80 de lei”, spune Alexandru Sautner, manager plajă de lux.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Mărirea prețurilor în full sezon este un trend global. O spun experții din turism care calculează o majorare a tarifelor cu cel puțin 10 la sută de la 15 iulie.

Citeste si: Schimbări majore în Centrul Vechi. Cum vor putea funcționa terasele

Tarifele pentru cazare au crescut

”Este o majorare normală, în fiecare an tarifele cresc în perioada 15 iulie, 15 august, deci nu este o noutate. S-au majorat tarifele peste tot în lume”, spune Andi Chirilov, director agenție de turism.
 
Iar dacă vreți să vă feriți totuși de cele mai mari prețuri posibile, evitați booking-ul și alegeți agențiile care beneficiază de oferte preferențiale din partea hotelierilor. Iată câteva variante pentru iulie:
 
”Un sejur pe 6 nopți la 3 stele în Mamaia spre exemplu, la 400 de euro camera pe 6 nopți, doi adulți”.

Citeste si: Haos pe litoral. Ce a descoperit ministrul Muncii la terasele din stațiuni

Chiar și ministrul Economiei a declarat public faptul că litoralul nostru este unul scump. Nu-l putem contrazice, pentru că tarifele la cazare au crescut nu numai în nord, ci și în sud, începând cu Vama Veche, cea care este acum socotită drept noua Stațiune Mamaia.   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si