Intre 1996 si 2000, actualul lider PSD Liviu Dragnea a indeplinit functia de prefect al judetului Teleorman. Pe langa o multime de alte pasiuni, Dragnea se pare ca se pricepea si la fotbal, reusind sa directioneze spre Universitatea Craiova un jucator originar din Turnu Magurele care, ulterior, avea sa imbrace de 10 ori tricoul echipei nationale! Vali Badoi (41 de ani astazi) este fundasul dreapta "trimis" in 1998 de Dragnea in curtea oltenilor, asa cum avea sa dezvaluie presedintele de atunci al Universitatii, Jean Nitulescu.

Vali Badoi
"Eram presedinte executiv la Universitatea, dar nu puteam lua decizii in privinta jucatorilor decit dupa ce aveam acceptul antrenorilor. Eu doar l-am adus pe Badoi la Craiova. Universitatea a jucat un amical, la Turnu Magurele, cu echipa gazdelor, Turris, 2-2. A fost un amical cu Turris si la Craiova. Badoi ne-a marcat doua goluri, unul din actiune, celalalt dintr-o lovitura libera. Deja se interesase si Rapidul de el, dar fostul prefect al Teleormanului, Liviu Dragnea, apropiat Universitatii, ni l-a recomandat noua. I-am luat dezlegarea si l-am legitimat, prin august 1988, la Universitatea. Pentru inceput, l-am trimis sa joace la tineret, urmind ca apoi antrenorii sa decida. Era sezonul 1998/1999. Dupa vreo doua luni de jocuri din turul campionatului, antrenorul echipei de tineret al Universitatii l-a indepartat din lot. L-am readus, dar dupa vreo trei-patru etape din retur, iarasi s-a renuntat la el. A fost legitimat apoi de divizionara A FCM Bacau, de unde a ajuns la Rapid, iar acum in lotul national", a marturisit NItulescu in 2005, in "Gazeta de Sud", dupa ce Badoi fusese chemat la nationala.
In intreaga cariera, pe langa cele 10 selectii sub tricolor, Badoi a jucat pentru FCM Bacau, Rapid, Steaua, Poli Timisoara, FC Brasov si Universitatea Craiova.
Jean Nitulescu

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si