Liviu Dragnea ar putea ieşi din închisoare
Curtea Constituţională a amânat pentru 3 iulie pronunţarea asupra sesizării lui Florin Iordache referitoare la completurile de trei judecători.
UPDATE: Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, miercuri, pronunţarea în legătură cu lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sesizarea a fost făcută de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor. Noul termen a fost stabilit pentru data de 3 iulie.
În 20 mai, CCR a respins sesizarea PNL şi a stabilit că Iordache avea dreptul de a sesiza existenţa unui conflict de natură constituţională.
Citeste si: VIDEO| Liviu Dragnea, vizitat de iubita si de fiu
Pronunţarea a fost amânată de mai multe ori până acum.
Cererea a fost depusă în 22 martie de către Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea, aflat în concediu cu probleme medicale, i-a delegat atribuţiile.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sesizarea vizează lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Citeste si: VIDEO| Liviu Dragnea, consiliat zilnic de un psiholog. E singur in celula
Florin Iordache reclamă ”refuzul explicit al ICCJ de a aplica o lege adoptată de Parlament şi substituirea în acest mod, implicit, autorităţii legiuitoare prin neconstituirea, în cadrul Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de completuri de judecată specializate pentru judecarea în primă instanţă a infracţiunilor de corupţie şi a infracţiunilor asimilate”.
Citeste si: Viorica Dăncilă recunoaște că Liviu Dragnea „insista” pentru OUG pe justiție
Şefa ICCJ Cristina Tarcea i-a scris preşedintelui Curţii Constituţionale că Austria este singurul stat afiliat Reţelei Preşedinţilor Curţilor Supreme de Justiţie din UE care are complete specializate în cauze de corupţie.
Tarcea îi transmite lui Dorneanu că a adresat următoarea întrebare Reţelei Preşedinţilor Curţilor Supreme de Justiţie din UE: "Dispuneţi la nivelul Curţii Supreme sau la nivelul altor instaanţe naţionale de complete specializate în cauze de corupţie?".
Ea spune că până la termenul de 17 aprilie a primit 19 răspunsuri.