Liviu Dragnea ar putea să iasă din închisoare, dacă avocații lui vor reuși să convingă instanța să-i admită contestația la executare pe care fostul lider PSD a solicitat-o. Procesul se va judeca marți dimineață, începând cu ora 08:30, la Tribunalul București, iar Dragnea ar putea fi adus în fața judecătorilor pentru a-și apăra cauza. Aceasta ar putea fi ultima carte pe care Liviu Dragnea o joacă în încercarea de a ieși mai repede din închisoare.

În urmă cu o săptămână, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestaţia pe care Dragnea a depus-o la sentinţa din de 30 ianuarie 2020, împotriva condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Liviu Dragnea a mai cerut eliberarea înainte de termen, dar judcătorii s-au împotrivit

Ultima oară, Liviu Dragnea a fost audiat prin teleconfrință de către magistrați însă avocații acestuia au reclamat probleme tehnice care, spun ei, au făcut ca discursul acestuia să nu fie prea bine înțeles de judecători. „Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă, probabil, o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect. Din păcate, nu prea am înţeles mare lucru. În esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală”, a declarat avocata Flavia Teodosiu.

Citeste si: Turorel Toader a recunoscut: „Mi s-a cerut insistent modificarea codurilor penale”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

După el, potopul: Liviu Dragnea cere și dizolvarea PSD

Tot în această săptămână se va relua și procesul prin care Liviu Dragnea solicită dizolvarea Partidului Social Democrat. Fostul șef al partidului folosește un argument destul de complicat pentru a-și argumenta cererea: el se foloseşte de condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive şi spune că dacă PSD Teleorman a menţinut angajarea celor două femei, angajare care a dus la pedepsirea sa, înseamnă că şi PSD Teleorman a participat, de fapt, la infracţiunea pentru care el a fost închis. În plus, el adaugă că dacă PSD Teleorman a greşit, tot partidul a greşit. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si