Close sidebar
Close sidebar

Liviu Dragnea le-a spus judecatorilor ca se considera nevinovat si nu vrea sa fie judecat prin procedura simplificata

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a spus judecatorilor de la instnata suprema ca nu vrea sa fie judecat prin procedura simplificata, pentru ca se considera nevinovat, precizând ca nu se prevaleaza de dreptul la tacere, ci vrea sa fie audiat. Alti trei inculpati au spus ca recunosc faptele de care sunt acuzati si vor sa fie judecati prin procedura simplificata, care le-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepselor. Instanta a stabilit urmatorul termen de judecata pentru 28 martie.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitiei au citit rechizitoriul din dosarul de abuz in serviciu in care Liviu Dragnea este acuzat alaturi de fosta lui sotie, Bombonica Prodana, si de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman. Ulterior, instanta i-a intrebat pe inculpati daca recunosc integral faptele de care sunt acuzati si vor sa fie judecati in procedura simplificata, care le-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepselor pe care le-ar putea primi.

Intrebat de instanta daca vrea sa fie judecat prin procedura simplificata, Liviu Dragnea a spus ca vrea sa fie judecat prin procedura normala, pentru ca se considera nevinovat si nu poate astfel sa recunoasca acuzatiile pe care i le aduc procurorii DNA. Dragnea a spus ca nu se va prevala de dreptul la tacere, ci vrea sa fie audiat.

Cinci inculpati au ales judecata prin procedura normala, sustinând ca acuzatiile aduse de procurorii DNA sunt nefondate.

Instanta a luat la cunostinta ca una dintre inculpate, Adriana Botorogeanu, a depus o declaratie prin care recunoaste acuzatiile care i se aduc si vrea sa fie judecata prin procedura simplificata, aceasta nefiind prezenta la termenul de marti intruncât este bolnava.

Gheorghe Nicusor, fost  sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare din DGASPC teleorman, si Anisa Stoica, care la data faptelor era angajata la aceeasi institutie, le-au spus judecatorilor ca recunosc faptele si vor procedura simplificata.

Alti doi inculpati au lipsit de la termenul de marti, acestia urmând sa fie intrebati la urmatorul termen ce procedura de judecata aleg.

Instanta a stabilit urmatorul termen de judecata pentru 28 martie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput in 31 ianuarie judecarea pe fond a dosarului in care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

De la primul termen al procesului au lipsit sase inculpati, printre care si Bombonica Prodana (fosta Dragnea), care a formulat o solicitare de judecare in lipsa. Alti cinci inculpati au cerut atunci instantei amânarea judecarii cauzei, pentru a-si angaja avocati.

Citeste si: Imaginile durerii de la capela unde a fost depus Gabriel Cotabiță! Cine sunt vedetele care i-au adus un ultim omagiu- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cine l-a votat pe Călin Georgescu. Profilul alegătorilor: Cei mai mulți au vârsta între 18 și 24 de ani- antena3.ro

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006- decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

"In realitate, cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma", sustine DNA.

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie- 1 august 2008 si 3 iulie 2009- 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.

Prejudiciul in acest dosar se ridica la 108.000 de lei.

"Aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite in cuantum total de 108.612 lei, rep

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul slăbit, am simţit că ceva nu este în regulă"- radioimpuls.ro

Citeste si: Cine l-a votat pe Călin Georgescu. Profilul alegătorilor: Cei mai mulți au vârsta între 18 și 24 de ani- antena3.ro

rezentând drepturi salariale incasate necuvenit de catre inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) si Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal", arata procurorii DNA in rechizitoriu.
 

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, in 22 aprilie 2016, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul "Referendumul", dupa ce initial primise un an de inchisoare cu suspendare.

Secretar general al PSD la data comiterii faptelor din dosarul "Referendumul”, Dragnea a fost judecat pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
 

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI