Close sidebar
Close sidebar

Liviu Dragnea: "Solicitatea lui Iohannis pentru organizarea unui referendum va primi aviz favorabil"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, ca solicitarea presedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justitie va primi, „fara niciun fel de problema”, aviz favorabil, dar aceasta tema nu trebuie „fetisizata” pentru a nu fi „omorata".

,


DISTRIBUIE
acest articol

„Tema este de actualitate in permanenta, numai ca nu trebuie fetisizata. Pentru ca de multe ori cand fetisizezi o tema, in final o omori. In ceea ce priveste solicitarea presedintelui (Klaus Iohannis – n.r.), din partea noastra este aviz favorabil fara niciun fel de problema”, a precizat Liviu Dragnea, intrebat despre „tema de actualitate”, si anume solicitarea sefului statului privind organizarea uni referendum pe Justitie, relateaza News.ro.

Birourile Permanente reunite au dat comisiilor juridice, miercuri, un termen de sapte zile pentru a emite raportul in privinta scrisorii presedintelui Klaus Iohannis care vizeaza referendumul pe Justitie.

Presedintele Klaus Iohannis a declansat in 24 ianuarie procedura pentru organizarea referendumului privind justitia si a transmis Parlamentului o scrisoare pe aceasta tema.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Marti, 24 ianuarie a.c., Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declansat, in conformitate cu prevederile art. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice", anunta Administratia Prezidentiala.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisa presedintilor celor doua Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus mentionata.

Potrivit Legii referendumului, Parlamentul are la dispozitie 20 de zile sa dea un aviz consultativ pentru referendumul convocat de catre presedinte. In cazul in care termenul de 20 de zile este depasit, procedura de consultare se considera a fi indeplinita.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI