Premierul britanic Liz Truss și-a anunțat, joi, demisia. Truss a precizat că se află în imposibilitatea de a-și exercita mandatul și că l-a informat în acest sens pe Regele Charles al III-lea.

Ce a spus Liz Truss când a demisionat

Ea a spus că a preluat funcția într-un moment de „mare instabilitate economică și internațională”.

În ultimele ore, mai mulți parlamentari i-au cerut demisia lui Truss, după o întâlnire cu personalități de rang înalt ale formațiunii conservatoare.

Citeste si: Putin ar putea detona o bombă nucleară în Marea Neagră

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Având în vedere situația actuală, recunosc că nu îmi pot îndeplini mandatul pentru care am fost aleasă de Partidul Conservator. Demisionez din funcția de lider al Partidului Conservator", a spus Liz Truss.

Aceasta va rămâne prim-ministru până când va fi găsit un succesor

Truss a precizat că va asigura intermiatul până când va fi ales un nou lider al conservatorilor, care va ocupa și funcția de premier.

Citeste si: Eurovision 2023: Participanții vor plăti mai mult după ce Rusia a fost interzisă în concurs. Ce țări s-au retras din cauza costurilor

Deși este în funcție doar din 6 septembrie, Liz Truss a reușit să atragă nemulțumirea britanicilor și să scufunde în sondaje Partidul Conservator.

Citeste si: NATO va începe exercițiile nucleare "Steadfast Noon". Se vor folosi cele mai avansate avioane de luptă

Majoritatea acestora dau Partidului Laburist un avans consistent, iar mulți conservatori cred acum că singura lor speranță de a evita un dezastru electoral este înlocuirea lui Truss.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si