Loboda. Puțini știu că recomandat ar fi să consumăm loboda crudă, în salate, pentru a profita la maxim de proprietățile ei. Conţinutul ridicat de fibre este foarte important în combaterea constipaţiei şi a problemelor digestive.
Citeste si: Ciorbă de post. Rețeta-minune de primăvară care îți detoxifică organismul
Loboda este ideală în salate
Pentru a beneficia de toate vitaminele, sărurile minerale şi antioxidanţi, trebuie să ne obişnuim să consumăm lobodă crudă, tăiată şi condimentată, adăugată în orice salată obișnuită de primăvară.
Citeste si: Ce este, de fapt, UNTIȘORUL! Multă lume consumă această plantă verde fără să știe că este TOXICĂ
Ciorbele sunt gustoase, cu borș și verdeață. Dar, din păcate, substanţele importante ale acestei plante se pierd prin fierbere.
Salatele mixte sunt delicioase. Putem pune în ele diverse legume și plante de primăvară: lobodă, frunze de păpădie, leurdă, spanac.
Ciorbă de lobodă
Loboda. Ciorbă de lobodă țărănească. Ciorbă de lobodă cu usturoi. Iată ce efect are ciorba de lobodă asupra sănătății noastre!
Ingrediente
- 8-10 legături de lobodă
- 2 morcovi mici
- 1 legătură de pătrunjel
Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci COLIVĂ? Este de necrezut!
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de leuştean
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de măsline
- 1 litru de borş
- 2 linguri de orez
- sare
(cei care iubesc usturoiul pot adauga în ciorba de lobodă și câțiva căței de usturoi)
Mod de preparare
Se taie ceapa verde mărunt şi se pune la călit în ulei, într-o oală adâncă. Se lasă 2 minute, după care se adaugă morcovul dat pe răzătoare, şi loboda( tăiată, de asemenea, mărunt).
Citeste si: Cea mai buna reteta de drob de miel cu verdeata! Pune-l pe masa de Paste si sigur vei impresiona!
Se adaugă apă în proporţie de 2/3 din oală şi se lasă să fiarbă. Vezi rețeta completă