Close sidebar
Close sidebar

Loboda. Cum se consumă, de fapt, aceste frunze. Puține gospodine știu acest secret

Loboda este vedeta primăverii! Poate fi folosită în ciorbe, mâncăruri sau salate. Este foarte ieftină și foarte sănătoasă. Dar iată câteva dintre secretele acestei plante.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Loboda. Puțini știu că recomandat ar fi să consumăm loboda crudă, în salate, pentru a profita la maxim de proprietățile ei. Conţinutul ridicat de fibre este foarte important în combaterea constipaţiei şi a problemelor digestive. 

Citeste si: Ciorbă de post. Rețeta-minune de primăvară care îți detoxifică organismul

Loboda este ideală în salate

Pentru a beneficia de toate vitaminele, sărurile minerale şi antioxidanţi, trebuie să ne obişnuim să consumăm lobodă crudă, tăiată şi condimentată, adăugată în orice salată obișnuită de primăvară.

Citeste si: Ce este, de fapt, UNTIȘORUL! Multă lume consumă această plantă verde fără să știe că este TOXICĂ

Ciorbele sunt gustoase, cu borș și verdeață. Dar, din păcate, substanţele importante ale acestei plante se pierd prin fierbere.

Salatele mixte sunt delicioase. Putem pune în ele diverse legume și plante de primăvară: lobodă, frunze de păpădie, leurdă, spanac.

Ciorbă de lobodă

Loboda. Ciorbă de lobodă țărănească. Ciorbă de lobodă cu usturoi. Iată ce efect are ciorba de lobodă asupra sănătății noastre!

Ingrediente
- 8-10 legături de lobodă

- 3 legături de ceapă verde

- 2 morcovi mici

Citeste si: Lovitură pentru pensionarii cu venituri mici din România! De ce sunt nevoiți să plătească 300 de lei în plus lunar- kanald.ro

Citeste si: Monalisa Liuba a avut o presimțire TERIFIANTĂ în ziua în care a murit pe masa de operație! DEZVĂLUIRI ȘOCANTE- wowbiz.ro

Citeste si: Comuna din România unde nu s-a mai născut niciun copil în ultimii 12 ani: Satele care o alcătuiesc au o poveste inedită- antena3.ro

- 1 legătură de pătrunjel

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci COLIVĂ? Este de necrezut!

- 1 legătură de mărar

- 1 legătură de leuştean

- 3 linguri de ulei de floarea soarelui sau de măsline

- 1 litru de borş

- 2 linguri de orez
- sare

- piper

(cei care iubesc usturoiul pot adauga în ciorba de lobodă și câțiva căței de usturoi)

Mod de preparare

Se taie ceapa verde mărunt şi se pune la călit în ulei, într-o oală adâncă. Se lasă 2 minute, după care se adaugă morcovul dat pe răzătoare, şi loboda( tăiată, de asemenea, mărunt).

Citeste si: Cea mai buna reteta de drob de miel cu verdeata! Pune-l pe masa de Paste si sigur vei impresiona!

Se adaugă apă în proporţie de 2/3 din oală şi se lasă să fiarbă. Vezi rețeta completă

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI