In comuna Crucea, din Iasi, toate femeile sunt gravide, iar in localitate sunt atat de multi copii incat nu mai au loc la gradinita.

"Noi avem in jur de 450 de copii care nu sunt cuprinsi la gradinita. Este marea problema, a spatiului. Majoritatea copiilor de aici incep sa migreze spre comuna Lungani. La noi, natalitatea este in crestere in fiecare an", a explicat mediatorul scolar Ionut Anghel, pentru digi24.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Autoritatile spun ca degeaba fac campanii de informare fiindca traditia este mult mai puternica in comunitate.
 

"Este incetatenit obiceiul sa se casatoreasca de la varste fragede de la 13-14 ani, ca pana la 20 de ani fiecare familie sa aiba cinci, sase copii", a spus primarul comunei, Gheorghe Pricopie.

"

Un raport Eurostat arata ca femeile din Romania sunt printre cele mai tinere mame din Europa. Media de varsta este de 26,3 ani, in timp ce media europeana este de 28,9 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si