Close sidebar
Close sidebar

Localitatea din Romania in care toate femeile sunt gravide: "La noi natalitatea este in crestere in fiecare an"

Situatie inedita intr-o comuna din judetul Iasi. Aici, toate femeile cu varste cuprinse in 13 si 45 de ani sunt gravide, iar in fiecare an se inregistreaza o crestere a natalitatii.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In comuna Crucea, din Iasi, toate femeile sunt gravide, iar in localitate sunt atat de multi copii incat nu mai au loc la gradinita.

"Noi avem in jur de 450 de copii care nu sunt cuprinsi la gradinita. Este marea problema, a spatiului. Majoritatea copiilor de aici incep sa migreze spre comuna Lungani. La noi, natalitatea este in crestere in fiecare an", a explicat mediatorul scolar Ionut Anghel, pentru digi24.ro.

Autoritatile spun ca degeaba fac campanii de informare fiindca traditia este mult mai puternica in comunitate.
 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Este incetatenit obiceiul sa se casatoreasca de la varste fragede de la 13-14 ani, ca pana la 20 de ani fiecare familie sa aiba cinci, sase copii", a spus primarul comunei, Gheorghe Pricopie."

Un raport Eurostat arata ca femeile din Romania sunt printre cele mai tinere mame din Europa. Media de varsta este de 26,3 ani, in timp ce media europeana este de 28,9 ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI