In articol:
Cea mai prețioasă apă curge la robinetele din Cluj și Vaslui. Cele două regiuni sunt la extremități când vine vorba de salarii și pensii, dar culmea, ardelenii și moldovenii suportă, lunile acestea, aceeași cheltuială.
Gălățenii plătesc printre cele mai mari tarife la apă
Iuliana Basalic, corespondent Kanal D: "Gălățenii plătesc printre cele mai mari tarife la apa din țara: 6,93 lei pentru un metru cub de apa potabilă și 4,94 lei pentru fiecare Metru cub de canalizare. Un tarif paradoxal dacă este sa luăm în calcul că orașul este străbătut de Dunăre, iar județul este înconjurat de Siret și de Prut."
"Nu înțeleg de ce e nevoie să o scumpească când noi avem atâta apă. Ce ne dă nouă aici e de Dunăre și Dunărea nu are nicio problemă. Nu e secată, nu nimic."
Citeste si: Calendar ortodox 3 iulie 2022. Ce sărbătoare este duminică?
În ciuda belșugului dat de natură, apa de la robinet nu mai e, ca pe vremuri, o necesitate, ci un bun rar.
Zonele unde sunt cele mai mici tarife
Creșterea de cost e mai evidentă acum când canicula ne face să dăm drumul mai des la robinet.
Ca să mai reducă din cheltuială, fiecare folosește strict cât are nevoie. Chiar și-așa, consumul e mare, spun oamenii.
Citeste si: Horoscop 3 iulie 2022. O zi tensionată pentru aceste zodii. Vești neașteptate
La polul opus, cele mai mici tarife apar pe facturile consumatorilor din Bihor, Prahova și Timiș- sub 3,5 lei metrul cub de apă.
Companiile de apă spun că stabilesc prețul unui metru cub în funcție de poziționarea geografică a fiecărei așezări în parte și de tehnologia folosită la epurarea apei.