Close sidebar
Close sidebar

Locatarii unui cartier din Galati se plang de clopotul de la cimitirul din zona. Oamenii spun ca nu pot sa inchida un ochi din cauza zgomotului

Un scandal cât grădina Domnului zguduie un cartier din Galaţi. Mai mulţi locatari sunt foc şi pară pe clopotul de la cimitirul din zonă. Oamenii se plâng că nu pot închide un ochi din cauza zgomotului şi vor ca, măcar dimineaţa şi la prânz, să se audă mai încet. ##VIDEO16219##

,


DISTRIBUIE
acest articol

„La sarbatorile legale, nici nu ne mai dam seama cand e pauza!” se plange un galatean. „ La ora 6 termin serviciul, la ora 8 trebuie sa fiu in picioare, vrand-nevrand, prin "bunavointa" personalului cimitirului. Si-a arogat dreptul de desteptator al cartierului, fara acordul locatarilor din zona”, adauga el.

Mai ascutita decat limba soacrei e.. limba clopotului bisericesc! Din zori si pana-n seara, nu tace neam!

Cativa locatari din cartier se plang ca au ajuns la capatul rabdarii. Zgomotul pe care il face clopotul de la cimitirul "Sf. Lazar", situat in apropierea blocurilor, nu-i mai lasa sa se odihneasca. De la prima ora a diminetii si pana la ora 16.30, clopotul se misca mai ceva ca la gatul vacii!

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O polițistă este cercetată pentru că avea o relație cu un traficant de droguri și o aventură cu șeful ei căsătorit, în același timp- antena3.ro

Degeaba au incercat oamenii cu vorba buna: clopotarul- direct raspunzator pentru vacarm- n-aude si nu vede.

„Domnul nu vrea sa trag clopotul. Pentru mine il trageti. Dar de ce sa il traga? Eu locuiesc aici si ne deranjeaza. Faceti reclamatie. Am facut si astept sa se ia masuri. O sa se ia. Cu ce va incalzeste ca se trage clopotul? Asa e datina. Credeti ca e o cutuma religioasa asta.

De bine, de rau, locatarii ar accepta sa se traga clopotul la inmormantari sau de sarbatori.

Dar chiar de fiecare data cand cineva plateste, e culmea nesimtirii. „Va dau 10 lei sa-mi trageti clopotul de 15 ori. Se poate? Da. Dar nu-i problema ca-i deranjam pe locatarii din zona? Mergeti la administratie”.

„Conform traditiilor crestine clopotul il tragem de cate ori sunt solicitari din partea petentilor. Asa sunt traditiile, noi le respectam”, explica Dana Stroia, purtator de cuvant de la Serviciul de Gospodarire Urbana Galati.

Cei de la administratia cimitirului sustin ca au primit o singura sesizare legata de zgomotosul clopot. Chiar si-asa, asistam la o premiera: in acest cartier galatean, mai importanti decat viii sunt mortii.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI