Cehia ia în considerare un lockdown pentru nevaccinați, după modelul austriac, aceasta fiind una dintre cele trei soluții care urmează să fie discutate într-o nouă ședință de lucru a Guvernului de la Praga. 

Citeste si: Italia înăspreşte regulile anti-COVID în mijloacele de transport în comun

Cele trei soluții pe care le are în vedere Guvernul de la Praga

Guvernul ceh nu a reușit luni să ajungă la un acord cu privire la alte măsuri restrictive pentru a diminua cel de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus, informează Radio Prague.

Potrivit ministrului Sănătății, Adam Vojtěch, cabinetul analizează trei posibile direcții de acțiune: introducerea așa-numitului model austriac, care echivalează cu un blocaj la domiciliu pentru persoanele nevaccinate, modelul bavarez care le oferă un grad mai mare de libertate de mișcare sau o metodă care ar impune că numai testele PCR vor fi recunoscute drept permis Covid. 

Citeste si: Europa, sub un nou tsunami pandemic. 20 de țări, într-o situație "îngrijorătoare"

Măsurile urmează să fie luate pentru a stopa creșterea accentuată a numărului de îmbolnăviri cu Covid în Republica Cehă. Potrivit datelor publicate luni, s-au înregistrat 11.514 cazuri noi de Covid-19, cu 2.250 mai multe decât în aceeași zi din săptămâna trecută.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Numărul persoanelor internate cu Covid a crescut în Cehia la peste 3.800, dintre care 572 sunt în stare gravă. Multe spitale au cerut asistență armatei din cauza lipsei de personal. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Republica Cehă are în prezent în medie peste 739 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în decurs de șapte zile.

Citeste si: Peste 883.000 de doze de vaccin Pfizer au ajuns în România

Amenzi de 1.450 euro pentru cei care nu se conformează carantinei

Restricții similare au fost luate și în alte țări din Europa, cel mai vizibil model fiind cel din Austria.

Guvernul de la Viena a plasat de luni în carantină pe toți cei care nu  s-au vaccinat împotriva coronavirusului  în încercarea de limita numărul de infectări, ajunse la cifre record.

Neimunizații nu mai au voie să iasă din case decât dacă fac dovada că merg la serviciu, la cumpărături de strictă necesitate sau au o urgență.

Citeste si:  Medicul Valeriu Gheorghiţă: Românii care suferă de această boală trebuie să se vaccineze anti-COVID

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Restricțiile se referă la toate persoanele cu vârste de peste 12 ani. Reședințele nu pot fi părăsite decât în situații excepționale. Nevaccinații nu mai au voie să intre în magazinele care oferă altfel de produse decât cele de strictă necesitate, cum ar fi cele vestimentare, de articipe sportive sau mobilă”, Alexander Schallenberg, cancelarul Austriei.

Pentru început măsurile vor fi aplicate timp de 10 zile.

Două milioane de oameni sunt afectați de aceste restricții. Amenzile pentru cei care nu se conformează pot ajunge la 1450 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si