Close sidebar
Close sidebar

Locuitorii din trei judete din nord-vestul Bulgariei vor sa organizeze un referendum de independenta si sa se uneasca mai apoi cu Romania!

Locuitori din regiunea de Nord-vest a Bulgariei, care detine presedintia semestriala a UE, strang semnaturi in vederea unei declaratii prin care oblasturile Vidin, Vrata si Montana sa se desparta de tara si fie sa devina autonome, fie sa faca parte din Romania, potrivit postului Nova TV, citat de site-ul Novinite.com.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Organizatorul acestei miscari de protest si initiatorul strangerii de semnaturi, Boris Kamenov, a declarat pentru Nova TV ca unul dintre motivele initiativei sale este sa salveze regiunea de coruptia din Bulgaria.

"Trebuie sa nu luam parte la aceasta coruptie", a declarat Kamenov.

"Nord-vestul este cunoscut (pentru faptul) ca are luptatori", a spus el.

Kamenov a evocat in acest sens revolta regiunii sale fata de Imperiul Otoman si pe cea din septembrie 1923.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

El a subliniat ca locuitorii din nord-vestul tarii au luptat intotdeauna pentru o "democratie adevarata".

Intrebat de ce vrea regiunea sa faca parte din Romania, el a subliniat, fara sa ezite, ca sistemul judiciar romanesc si lupta impotriva coruptiei sunt mai eficiente la nord de Dunare, in Romania.

"Sistemul lor judiciar este mult mai democratic si mai reformat", a insistat Kamenov.

Alt "separatist" a declarat ca el sutine initiativa pentru ca nu exista lucuri de munca in regiunea de Nord-vest a Bulgariei.

"Noi muncim la Kozlodui, Plovdiv si in alte orase, iar aici nu e nimic", a declarat acest barbat pentru Nova TV.

Initiatorul acestei miscari de "independenta" a mai spus ca numai dupa ce regiunea isi va dobandi independenta se va adresa Romaniei, printr-o propunere de a face parte din ea.

Intrebat daca Montana, Vidin si Vrata ar vrea sa devina ca Barcelona, Kamenov a raspuns ca in nord-vestul Bulgariei oamenii au nevoie de "un om ca Puigdemont".

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI