PIATRA OLT

Piatra Olt a fost numit oras imediat dupa revolutie. Oamenii au sperat la minuni, dar nepasarea autoritatilor i-a condamnat incet si sigur, la o crunta suferinta. Ulitele de sat au ramas ancorate parca-n evul mediu, canalizarea.... un proiect esuat, iar viata celor 6.300 de suflete... un calvar.

Rufele se spala cu mana, in lighean, la marginea drumului. Wc-urile... tot in fundul curtii au ramas.

La locuri de munca... bietii oameni doar viseaza. Tinerii care termina scoala, stau pe prispa casei. Se gandesc cum sa plece mai repede in strainatate, ca sa castige un ban... Aici, singura solutie e sa trudeasca ogorul cu ziua. 

Fara un loc de munca stabil si cu patru copii de crescut, barbatul umbla cat e ziua de lunga prin localitate sa lucreze pamantul, cand la unul, cand la altul. Calul e singurul care-i asigura painea cea de toate zilele.

"Au facut o fabrica aici. E teroare in fabrica asta. Azi te angajeaza, te tine o saptamana-doua si valea.. E vai de capul nostru", spun oamenii.

Altii s-au resemnat. La blocuri, atmosfera nu mai e una de jale.

DABULENI, judetul DOLJ

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Doar din agricultura supravietuiesc si orasenii din Dabuleni. Intrarea in localitate e un imens depozit. Batrani, parinti, copii, cu totii stau in soarele toropitor sa-si vanda marfa la un pret de mizerie: "E foamea in glanda anul asta.

Nu scoatem investitia. Falimentul e gata, nu avem decat sa plecam in Occident",

Culmea, saracia e monitorizata atent din primarie cu ajutorul camerelor de supraveghere. 

STEFAN ZARIA, VICEPRIMARUL ORASULUI DABULENI:" Cu locurile de munca, avem o problema, intr-adevar. Ce sunt la institutii publice angajati si buticuri ce mai sunt pe aici. In rest, agricultori"

Pe ulite, singurii fara griji sunt copiii, care se joaca desculti prin nisip. Viitorul lor este, insa, condamnat de ignoranta celor care ne conduc si care le-au furat pana si speranta la o viata mai buna.

FIERBINTI TARG, judetul IALOMITA

Saracia domneste si-n Fierbinti Targ, din Ialomita, oras pe hartie din 2004. Si aici se traieste din pensii mizere, ajutoare sociale sau munca cu ziua.  

Grav e ca in toate aceste orase nu e nici macar un spital. Nicaieri. Oamenii sunt la mila Domnului... iar cand nu mai pot sa duca boala pe picioare... bat kilometri intregi cautand vindecarea.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

"Aici pentru mine stiti ce e... doua lucruri: moartea si viata... dar eu astept moartea", spune localnicul.

Absurd e ca toti acesti oameni sunt pur si simplu jecmaniti de bani. Platesc taxe si impozite uriase fara sa primeasca nimic in schimb.

De izbeliste au fost lasate si orasele care pe vremuri erau atractii turistice, bantuite acum numai de cainii vagabonzi. 

MIHAI PATRU, PRIMARUL ORASULUI OCNELE MARI: "Nu mai sunt ce-a fost. Au mai luat hingherii, i-a mai dus spre adaposturi. Dar sunt acel tranzit care apare nu stii de unde cate un caine... care nu poti sa le tii acel... Sa fii ca un paravan contra lor”.

Daca nu ati inteles nimic, va explicam maine, intr-un nou episod al campaniei "Blestemati sa fie oraseni", cand acesti primari vor primi lectii de vointa de la un edil care a transformat un sat in bijuterie. Si nu din fonduri europene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si