Close sidebar
Close sidebar

Locul din Romania unde traditiile se pastreaza cu sfintenie. De Rusalii, casele au fost impodobite cu ramuri de tei

Traditiile se pastreaza cu sfintenie in nordul tarii, unde, de Rusalii casele se impodobesc cu ramuri de tei. In aceasta zi sfanta, preotul sfinteste gospodariile localnicilor, pentru ca oamenii sa fie protejati de tot ce-i rau. Iata si ce alte obiceiuri mai sunt in zona Maramuresului.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Nu este sat in nordul tarii care sa nu fie sfintit de preotul locului.  Inca de dimineata gospodarii isi impodobesc casele cu ramuri de tei, asa cum cere datina strabuna.

Sarbatoarea Rusaliilor este una dintre cele mai importante, iar oamenii respecta obiciurile: „Rusaliile sau coborarea Duhului Sfant pe pamnat si din mosi stramosi am invatata ca la fiecare casa, mai ales la poarta se pune tei”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Obiceiul spune ca teiul fereste casa de rele si de intemperiile naturii.

„Mie bunica imi spunea ca teiul este o planta linistitoare, mai ales la ceaiuri, cand esti obosit bei un ceai si dormi”, spune o tanara.

Tot azi, localnicii primesc de la biserica spice de grau sfintite, ca simbol al recoltelor indestulatoare.

Datina spune ca din nici o casa nu trebuie sa lipseasca astazi cozanacul sau painea, simbolurile belsugului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI