Cel mai periculos loc din perspectiva infectării cu coronavirus

De-a lungul pandemiei de coronavirus, au apărut nenumărate studii care au demarcat zonele periculoase și cele relativ „sigure”- din perspectiva riscului de contactare a bolii, studiile arătând cât de prevalent este coronavirusul într-un anumit loc și cât de sever se răspândește. În timp ce experții ne-au tot spus că izolarea sau carantinarea la domiciliu sunt mai sigure decât ieșirea în lume, un studiu recent publicat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) pare să sugereze altceva.

Citeste si: Prima localitate din România care intră în carantină

De fapt, studiul CDC spune că oamenii au de cinci ori mai multe șanse să contracteze coronavirusul la domiciliu decât în spațiile publice pe care le tranzitează. Studiul, realizat de epidemiologii sud-coreeni, a analizat 5.706 de pacienți „index”- adică pacienți identificați pentru prima dată ca fiind infectați cu virusul- și 59.073 de persoane care au intrat în contact cu aceștia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Locuitorii din 26 de județe vor primi bani de la stat. Modalitatea de a intra în posesia fondurilor

Conform studiului citat de MSN.com, 11,8 la sută din „contactele casnice” (cei care au trăit cu o persoană infectată) au făcut la rândul lor COVID-19, în timp ce același lucru s-a întâmplat doar pentru 1,9% dintre „contactele non-casnice” (cei care nu au locuit cu pacienții "index").

Studiul a analizat pacienți îmbolnăviți între 20 ianuarie și 27 martie 2020. 

Citeste si: Bianca de la Puterea Dragostei, declarații în premieră despre noul proiect

Citeste si: Nelu Tătaru: România a ajuns ciuma Europei

Studiul a mai constatat că „doar două din 100 de persoane infectate au luat virusul de la contactele din afara gospodăriei, în timp ce unul din 10 [deci 10 la sută] au contractat boala de la propriile familii”. Ceea ce înseamnă că infectarea de la cineva din propria locuință este de cinci ori mai probabilă decât orice alt tip de îmbolnăvire.

Coronavirus România 22 iulie- un nou record negativ

Coronavirus România 22 iulie 2020. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19). Până astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si