Locul unde s-ar putea afla Arca lui Noe! Oamenii de știință sunt aproape de a face descoperirea secolului
Oamenii de știință au descoperit o hartă care ar putea indica unde se află Arca lui Noe. Descoperirea secolului ar putea fi realizată!
Un artefac babilonian vechi a pus pe jar oamenii de știință. Se pare că pe harta inscripționată pe o tăblie, veche de peste 3.000 de ani, s-ar afla locul unde se poate găsi Arca lui Noe, potrivit informațiilor transmise de jpost.com.
Cea mai veche hartă din lume care ar indica locul unde se află Arca lui Noe a fost descoperită în Orientul Mijlociu, în anul 1882.
Simbolorile, paragrafele și sculpturile de pe hartă au fost numite Imago Mundi. Oamenii de știință spun că reprezintă Mesopotamia Antică, cunoscută acum sub numele de Irak, înconjurată de „Râul Amar”, un inel dublu care marchează granițele lumii cunoscute de către babilonieni. Toate acestea fac referiri clare la întâmplările din Biblie.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
După sute de ani de interpretare, se pare că simbolurile au fost descifrate. Arheologii au reușit să pună cap la cap artefactul babilonian și au identificat drumul care i-ar putea duce către descoperirea secolului.
Pe hartă, un paragraf a fost tradus șapte leghe pentru a vedea ceva care este solid ca un vas parsiktu. Vasul parsiktu face referire la ceva ce ar putea rezista Marelui Potop, mai exact, Arca lui Noe. În paragraful respectiv este menționat Urartu, un loc unde un bărbat și familia lui au realizat un vas gigantic, conform poemelor antice mesopotamiene sau, mai exact, Arca lui Noe. Urartu este cunoscut și sub numele de Ararat și se află pe vârful unui munte din Turcia, iar cercetătorii spun că ar fi locul unde s-a așezat arca după potopul de 150 de zile.
Arată că povestea a fost aceeași și, bineînțeles, că una a dus la cealaltă, dar și că din punct de vedere babilonian aceasta a fost reală. Dacă ai merge în această călătorie, ai vedea rămășițele acestei bărci istorice, a declarat Dr. Irving Finkel, expert în cuneiforme.