Clasamentul a fost realizat în funcție de locațiile care înregistrează cele mai multe taguri pe Instagram. Iată lista cu cele mai instagramabile destinații din țară.

1. Transfăgărășan și Lacul Bâlea- Număr de hashtags: 179.862

Transfăgărășanul a fost inclus în multe topuri și este considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. De-a lungul celor 90 de kilometri poți surprinde cadre de poveste.

Mulți dintre turiști se opresc și la lacul montan Bâlea, situat la o altitudine de 2.034 metri. Unul dintre cele mai instagramabile puncte de pe Transfăgărășan este tunelul care se află în apropierea Lacului Bâlea. Nu trebuie ratat!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Transfagarasan (@transfagarasann)

 

2. Sighișoara- Număr de hashtags: 155.587

O vizită în Sighișoara este mereu o călătorie în timp, o teleportare direct în lumea medievală. Centrul istoric al Sighișoarei se află pe lista UNESCO și o plimbare pe străduțele idilice îți va aduce o colecție de poze superbe pentru Instagram.

Citește și: EXCLUSIV: Destinațiile alese de români pentru vara 2023/ Răzvan Pascu: ”Rămân la mare căutare destinațiile ”de masă”, iar toamna Dubai și Iordania sunt tot mai solicitate”

Sighișoara se află pe locul doi

Sighișoara se află pe locul doi

[Sursa foto: Pexels.com]

3. Castelul Bran- Număr de hashtags: 86.201

Castelul Bran este o importantă atracție turistică atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. Sute de mii de turiști îi trec pragul în fiecare an, în căutarea legendei celebrului Dracula.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Satul românesc, unic în lume, cu drum și biserică din marmură. Zona este aproape nelocuită

Castelul Bran se află pe locul trei

Castelul Bran se află pe locul trei

[Sursa foto: Pexels.com]

4. Transalpina- Număr de hashtags: 68.027

Transalpina este recunoscută ca cea mai înaltă șosea din România și reprezintă o călătorie fascinantă în inima naturii. Multe dintre pozele de pe Instagram sunt realizate în punctul maxim de altitudine, la 2145 metri.

Citește și: Castelul Bran. Zece curiozități despre una dintre cele mai mari atracții turistice ale României

Peisaje de poveste pe Transalpina

Peisaje de poveste pe Transalpina

[Sursa foto: Facebook - Transalpina]

5. Calea Victoriei, București- Număr de hashtags: 41.816

Cu un trecut istoric tumultos, Calea Victoriei este tranzitată zilnic de mii de bucureșteni și turiști. Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român sau Palatul CEC sunt doar câteva dintre obiectivele vânate de cei care o tranzitează.

Se mai află în top Castelul Peleș, Sinaia, Delta Dunării, Salina Turda și Viscri. Clasamentul a fost realizat în urma unei analize realizate de clubulcopiilor.ro.

Palatul CEC București

Palatul CEC București

[Sursa foto: Facebook - Palatul CEC]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si