În sectorul 1 este în discuţie un proiect prin care un loc de parcare de reşedinţă să ajungă la 600 de lei pe an. În ceea ce priveşte creşterea numărului de locuri de parcare, soluţii există, dar sunt puţine, aşa că românii vor trebui să meargă mai des pe jos sau cu transportul în comun.

În Bucureşti este o misiune imposibilă să găsești loc de parcare

Găsirea unui loc de parcare în Bucureşti poate fi o misiune imposibilă. Locuitorii Sectorului 2 se plâng că de ani de zile încearcă să semneze un contract cu Administraţia Domeniului Public. De la 1 ianuarie, taxele pentru parcarea de reşedinţă au crescut până la 84 de lei în zona centrală. Pe de altă parte, la Primăria Sectorului 1 este în dezbatere publică un proiect prin care preţurile ar fi majorate chiar de opt ori.

Citeste si: Cum poți afla unde sunt locurile de parcare scoase la licitație în Sectorul 3

În Timișoara, trotuarele, transformate în parcări

În Timișoara, parcarea rezidențială este gratuită, în schimb dacă vrem să ne lăsăm mașina o zi parcată în centrul orașului, trebuie să scoatem din buzunar aproximativ 20 de lei, acesta este și motivul pentru care mulți șoferi parchează în continuare pe trotuar.

Majoritatea străzilor din zona centrală au devenit pietonale. Au fost desființate sute de locuri de parcare în zona zero.

Citeste si: Revine taxa auto în 2021? Ministrul Mediului a demarat discuțiile despre introducerea unei noi taxe

În Brașov se pierd 15-20 de minute până se găsește un loc de parcare

În oraș există aproximativ 10.000 de locuri de parcare cu plată. Dacă înainte șoferii plăteau în zona zero, doi lei pe oră, acum tariful a ajuns la trei lei pe oră.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În municipiul Brașov, șoferii pot pierde aproximativ 15-20 de minute până găsesc un loc de parcare. În plus, în luna noiembrie tarifele au crescut. Aici sunt aproximativ 60.000 de locuri de parcare, dintre care 45.000 sunt de reședință. În centrul Brașovului tariful pentru o zi ajunge la 24 de lei. Preţul pentru parcare timp de 30 de zile pentru persoane fizice este de 180 de lei. 

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: La parcările rezidențiale, de mai mulți ani tarifele de închiriere sunt aceleași, între 120 de lei, până la 156 de lei în zona centrală, vorbim de tariful pe an.

Sursa: Digi24

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si