Close sidebar
Close sidebar

Lovitură de teatru. Alocațiile copiilor, la un pas să fie dublate, împotriva voinței Guvernului

Veste importantă pentru toți părinții: este posibil ca războiul politic care se duce zilele acestea între PNL și PSD, cu aliații săi din Opoziție, să se concretizeze într-o dublare a alocațiilor până la valoarea de 300 de lei.

R.I.,

Alocațiile pentru copii ar putea fi dublate în cele din urmă

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ordonanța de urgență privind majorarea cu 20% a alocațiilor a fost respinsă, marți, în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, iar miercuri urmează să intre la plen pentru votul final. Dacă ordonanța va fi respinsă definitiv, rămâne în vigoare legea privind dublarea alocațiilor. 

Actul normativ prin care Guvernul PNL încerca să țină cheltuielile sub control a fost respins și de Senat săptămâna trecută și acum intră la votul final în plenul Camerei, care este forul decizional. 

Citeste si: Tragedie. Părinții au murit de coronavirus, la câteva zile după ce și-au pierdut fiul

Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro

Citeste si: Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă- wowbiz.ro

Citeste si: Primul ministru care anunță concedieri. "Vor pleca 20% dintre colegi. Cine nu livrează performanță să-și caute de muncă"- antena3.ro

La finalul săptămânii trecute, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a precizat că efortul financiar în 2020 pentru creşterea alocaţiilor cu 20% este 600 de milioane de lei.
În cadrul dezbaterilor de săptămâna trecută din plenul Senatului, social-democrații i-au criticat dur pe liberali pentru refuzul de a dubla alocațiile, iar luni au depus o moțiune de cenzură invocând și acest motiv.

Moțiunea de cenzură, citită pe 20 august

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis luni seara ca moţiunea de cenzură a PSD împotriva Cabinetului Orban să fie citită într-un plen reunit care va avea loc pe 20 august şi va începe la ora 12.00. Votul şi dezbaterea moţiunii vor fi stabilite într-o altă şedinţă a conducerii reunite a Parlamentului.

Citeste si: Coronavirus România 18 august: Numărul de cazuri, în scădere. Câte teste s-au efectuat?

Potrivit Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, „în cel mult cinci zile de la data depunerii, moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc în cel mult trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”.

Citeste si: Horoscop 19 august 2020. Zodiile care au parte de o zi minunată

Data şi locul şedinţei comune în care au loc prezentarea, dezbaterea şi votul asupra moţiunii se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc, mai prevede Regulamentul celor două Camere ale Legislativului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI