Nicușor Dan, nou primar al Bucureștiului, a început anul prost, pe 15 ianuarie 2020, el fiind amendat de Poliția rutieră. Pe 3 februarie 2020, Nicușor Dan a înregistrat, la Judecătoria Sectorului 5, sector unde își are domiciliul, un dosar de “anulare proces verbal de contravenţie pv seria PBW nr.204648/15.01.2020”.

Proces verbal poliție
Fotografie cu un șofer care semnează un proces verbal întocmit de un polițist de la Rutieră

Nicușor Dan figurează ca petent, în timp ce Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti -Brigada rutiera Bucuresti și Directia generala de impozite si taxe locale sector 6 au calitatea de intimat în proces.

Practic, Nicușor Dan vrea să demonstreze în instanță că procesul verbal de contravenție este nul. Procesul-verbal de contravenție, care este actul constatator și sancționator al faptelor prevăzute drept contravenții, trebuie să respecte condițiile prevăzute la art. 16 și 17 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare, sub sancțiunea nulității procesului-verbal de contravenție.

Citeste si: Lovitură năucitoare pentru Gabriela Firea, e implicat și fiul ei! Fiscul le amenință firma de imobiliare cu declararea inactivității! EXCLUSIV

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Cine este, de fapt, şoţia lui Nicuşor Dan? Dezvăluiri din viaţa celor doi

Citeste si: Firea: "PNL a gândit un plan diabolic"

Nicușor Dan
Nicușor Dan, într-un interviu acordat în campania electorală

Procesul lui Nicușor Dan a fost amânat de mai multe ori

În cazul în care nu există un martor care să confirme fapta descrisă în procesul-verbal, iar agentul constatator nu a menționat motivele care au dus la încheierea procesului-verbal în acest mod, se pune problema încălcării dreptului la un proces echitabil, garantat de art.

6 din Convenția europeană a drepturilor omului și libertăților fundamentale, se arată pe legalup.ro.

Procesul a avut foarte multe temene amânate, primul fiind pe 4 februarie 2020. Apoi, pe 17 martie, acesta a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Pe 19 mai a fost invocat același motiv. Pe 17 iulie, judecătorii au motivat amânarea prin administrarea probelor propuse. Pe 2 octombrie, procesul a  fost din nou amânat,  următorul termen fiind programat pe 27 noiembrie 2020.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si