Judecătoria Sectorului 1 a decis validarea mandatelor în cazul a 45 de consilieri generali ai Capitalei, însă a invalidat mandatul lui Dumitru Dragomir.

În urmă cu 10 zile, când PSD a pus problema retragerii unor nume controversate de pe listele de la PMB, Mitică Dragomir spunea că nu va renunța la postul său deoarece a fost "ales de popor". 

Citeste si: Țara din Europa care se închide total pentru 17 zile. "Nu putem întrerupe transmisia COVID-19"

Mitică Dragomir: "Eu sunt organ ales, pe mine m-a ales poporul”

Și după schimbarea de strategie a liderilor PSD, care a dus la retragerea unor nume grele de pe listele de consilieri ai echipei Firea, Mitică Dragomir a insistat că merită să rămână în funcția obținută la Primăria generală.

Voi fi consilier general. Am dat cazier, am competat tot ce trebuie, am făcut şedinţa... Eu nu renunţ. Eu sunt organ ales, pe mine m-a ales poporul ”, a declarat, pe 8 octombrie, Dumitru Dragomir.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit Codului Administrativ, „pierderea calității de membru al partidului politic” duce la pierderea mandatului de consilier. 

Mitică Dragomir s-a luptat pentru rămânerea pe lista de consilieri ai PSD

Citeste si: Ella de la Puterea Dragostei și-a surprins fanii cu o fotografie incendiară: „Cum să pui o așa poză?”

Anghel Iordănescu și Monica Davidescu, validați la PMB

Printre consilierii generali validaţi de instanţă se află fostul selecţioner al naţionalei de fotbal Anghel Iordănescu, multipla campioana olimpică la canotaj Elisabeta Lipă, dar şi actriţa Monica Davidescu, toţi aleşi pe listele PSD.

De asemenea, au fost validate mandatele consilierilor generali Vlad Voiculescu şi Ana Maria Ciceală (USR PLUS), dar şi Aurelian Bădulescu (PSD).

Petre Roman sau Cornel Dinu s-au retras de bună voie

Petre Roman a anunțat deja că a ales să renunţe la mandat. „M-am retras în bună înţelegere cu Gabriela Firea, fiindcă proiectele pe care urma să le realizez erau împreună cu ea, ea nemaifiind aleasă, nemaiexistând majoritatea. Eu m-am retras fiindcă grupul PSD voia să intre într-o logică de campanie, pe care eu nu pot să o susţin. Eu am intrat cu calitatea principială de independent. Deci nu mai avea sens să fac treaba asta”, a declarat Petre Roman.

Fostul fotbalist Daniel Pancu și antrenorul Cornel Dinu au renunțat și ei la mandatul de consilier general.

Judecătorii de la sectorul 1 au invalidat mandatele a zece consilieri generali, printre care se află şi Dumitru Dragomir.

„Invalidează mandatele următorilor consilieri locali declaraţi aleşi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti: 1. Firea Gabriela; 2. Roman PetreM 3. Dinu Corneliu-Constantin; 4. Pancu Daniel Gabriel; 5. Ilieşiu Sorin; 6. Băsescu Traian; 7. Constantin Ioana Felicia; 8. Neamţu George-Mihail; 9. Moise Costin-Sebastian şi 10. Dragomir Dumitru”, se menţionează în decizie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si