”În următoarele două săptămâni din decembrie ne aşteptăm, din nefericire, la o creştere care se va suprapune actualei creşteri. Nu vreau să sperii oamenii, vreau doar să spun că nu este prea târziu să facem ceva”, a afirmat Fauci într-un interviu acordat emisiunii “Meet the Press” de la NBC, potrivit Newsro.
Cunoscutul expert le-a cerut americanilor să fie precauţi la întoarcerea din călătoriile făcute pentru Thanksgiving şi să poarte mască pentru a reduce răspîndirea virusului.

Citeste si: Sf. Andrei 2020: Cele mai frumoase tradiţii româneşti. Ce este bine să faci pentru a avea noroc în viaţă?

”Cred că va trebui să luăm decizii ca naţiune, ca stat, oraş şi familie, pentru că ne aflăm într-o perioadă dificilă şi vom avea restricţii faţă de lucruri pe care ni le-am fi dorit să le facem, în special în acest sezon al sărbătorilor, pentru că intrăm într-o situaţie cu adevărat precară”, a spus Fauci.

Citeste si: O femeie care a avut Coronavirus a născut un bebeluș cu anticorpi la boală

Vaccinarea anti-COVID-19 se va face cu programare și supraveghere

30% dintre medici nu vor să se vaccineze, însă acest lucru s-ar putea schimba dacă vaccinul se va dovedi sigur.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Având în vedere persoanele cu simptome, acestea nu vor fi vaccinate, ci vor fi trimise pentru evaluare și tratament la spital, anunță medicul Gheorghiță.

În ce condiții se va face vaccinarea în România?

„Dacă până acum am asistat aproape neputincioşi la evoluţia acestei pandemii, acum se pare că, prin apariţia acestor vaccinuri, putem să recăpătăm controlul asupra vieţilor noastre. Foarte probabil, până la finele anului cel puţin un vaccin va îndeplini criteriile de siguranţă, de siguranţă şi eficacitate”,

a afirmat medicul, conform Gândul.

Deși există mulți sceptici care nu doresc să se vaccineze, medicul Gheorghiță a dezvăluit că cererea depășește momentan oferta. „Pentru evaluarea eficienţei vaccinului, se va face o supraveghere de lungă durată. Când o persoană va fi diagnosticată cu COVID-19, prima întrebare va fi dacă a fost sau nu vaccinată. Date din studiile clinice de fază 3 arată o eficacitate de 90-95 la sută, ceea ce înseamnă că 9 din 10 persoane, cel puţin, sunt protejate faţă de îmbolnăvirea cu COVID-19”, a declarat medicul într-o emisiune Tv.

Cum se va evita riscul ca o persoană să se vaccineze de două ori?

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că toți oamenii vor fi introduși într-o bază de date, astfel că nu există riscul ca aceeași persoană să se vaccineze de două ori.

„Sistemul de programare este esenţial. Vaccinul vine în flacoane multi-doză şi este important să avem o trasabilitate a fiecărei persoane care vine la un centru de vaccinare, pentru a reduce la minim posibilitatea de irosire a dozelor prin flacoane care ar putea rămâne neutilizate. Pe de altă parte, ne dorim să evităm aglomerările la centrele de vaccinare”, a mai declarat medicul.

Citeste si: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”- kfetele.ro

Citeste si: Un bărbat din Suceava și-a desenat propria trecere de pietoni pentru a ajunge mai repede la cârciumă: ”Aicea îmi place mie să beau”- radioimpuls.ro

Citeste si: Când speră Klaus Iohannis să scăpăm "de tot" de pandemia de coronavirus (VIDEO)

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si