Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, miercuri, că a constatat un conflict de interese administrativ care-l vizează că primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone. Acesta ar f semnat decizia de numire a ginerelui său într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale.

UPDATE. Cristian Piedone a reacționat după anunțul ANI. El acuză ANI că i-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunțat public raportul înainte de a-i comunica personal decizia. 

Citește și: Ce a făcut Nicușor Dan cu "oamenii lui Firea" din Primăria Capitalei. "Au plecat cam 4.000 de oameni de partid"

Edilul spune că va da în judecată instituția pentru manipularea intenției de vot, în condițiile în care raportul a fost făcut public la două zile după ce și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Capitalei.  

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat duminică, 25 februarie, la un post TV, că va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei, programate în luna iunie.

"Finala se joacă între mine și Nicușor Dan", spune Piedone

Conform edilului de sector, condamnat în dosarul Colectiv, el nu vrea să îi fure din voturi Gabrielei Firea, ci fiecare va avea propriul "culoar de zbor".

"Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste! Iar cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, sunt deschis.

Sunt și social, și liberal! Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”, a spus Piedone la B1 TV.

Pe 12 mai 2022, Cristian Piedone a primit o condamnare definitivă, la Curtea de Apel București: 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Sentința a venit la aproape 7 ani de la tragedia în urma căruia au murit cei 65 de oameni.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Lovitură pentru Piedone, care vrea să ajungă primar general al Capitalei.

Lovitură pentru Piedone, care vrea să ajungă primar general al Capitalei.

[Sursa foto: Facebook]

Jocurile lui Piedone, încurcate de ANI

În perioada 2008-2015, Piedone a fost votat de două ori primar al Sectorului 4. El și-a dat însă demisia la câteva zile după tragedia din Clubul Colectiv, produsă pe 30 octombrie 2015.

În septembrie 2020, a devenit noul primar al sectorului 5, cu 27% dintre voturile bucureștenilor din acel sector. Acum, Piedone și-a anunțat candidatura și la primăria generală a Capitalei, dar ANI anunță un posibil conflict de interese.

Citește și: "V-ați tunde la zero pentru voturi?" Ce a răspuns Nicușor Dan la întrebarea pusă de Denise Rifai

Redăm mai jos acuzațiile ANI:

”CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV- Popescu Cristian Victor Piedone

În exercitarea atribuţiilor de primar, a emis şi a semnat dispoziţia de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidenţa Legii nr.

550/2002, calitate de pe urma căreia a obţinut un folos material (venituri încasate în anii 2021 şi 2022) în valoare totală de 109.520 RON”, anunţă, miercuri, ANI, într-un comunicat de presă.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Potrivit documentului, primarul Sectorului 5 a încălcat dispoziţiile art. 70 şi 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) şi art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.

- art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative";

- art. 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public".

ANI precizează că primarul vizat a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază.

”Popescu Cristian Victor Piedone nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, a precizat ANI".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si